Uniós biztos: Az EU pénzügyi érdekei veszélyben vannak Magyarországon

Uniós biztos: Az EU pénzügyi érdekei veszélyben vannak Magyarországon

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja (b) és Clement Beaune francia Európa-ügyi miniszter az EU-tagországok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2022. április 12-én (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel nem születtek intézkedések Magyarországon az Európai Bizottságnak a jogállamisággal kapcsolatos aggodalmainak orvoslására, az uniós bizottság úgy véli, hogy az Európai Unió költségvetése, pénzügyi érdekei veszélyben vannak – jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban kedden.

– Nem tudok pozitív fejleményekről beszámolni a jogállamiság helyzetével kapcsolatban sem Magyarország, sem Lengyelország esetében – fogalmazott Didier Reynders, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről folytatott vitáján.
Kijelentette: az Európai Bizottság nem habozik használni a rendelkezésére álló eszközöket az unió alapértékeinek és pénzügyi érdekeinek megvédésére.

(MTI)