24.hu: évek óta bűnügyi zárlat alatt van Tiborcz cégének új szállodája

24.hu: évek óta bűnügyi zárlat alatt van Tiborcz cégének új szállodája

Orbán Viktor miniszterelnök és veje, Tiborcz István pálinkát fogyasztanak demizsonból.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Évek óta bűnügyi zárlat alatt áll a mátraházi hotel, amely korábban a Questor érdekeltségébe tartozott. Először Mészáros Lőrinc, majd Tiborcz István érdekkörébe került a szálloda, az érintett Mészáros-cég vezetője szerint minden törvényesen zajlott – számolt be a 24.hu.

A miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group nemrég jelentette be, hogy a BDPST Hotel Management Kft. novembertől átvette a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését, és megvásárolta a szállodát tulajdonló céget is. A 114 szobás szálloda korábban Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozott.

Azt azonban kevesen tudják, hogy miközben a költségvetés támogatja a felújítását, és a NER jeles személyiségei között cserél gazdát, évek óta bűnügyi zár alatt van. A szálloda ugyanis a Quaestor érdekeltsége volt, és 2015-ben, amikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég hatalmas botrány közepette becsődölt, annak ingatlanjait zár alá vette a rendőrség. – írja a 24.hu.

A cikkből kiderül, hogy a Lifestyle Hotel bűnügyi zár alá vételét 2015 tavaszán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vagyon-visszaszerzési hivatala rendelte el, majd néhány hónap múlva a Budai Központi Kerületi Bíróság is megerősítette, és vagyonelkobzás biztosítása céljából egy egymilliárd forintos terhet is bejegyeztetett az ingatlanra. A korlátozó rendelkezéseket az épület tulajdoni lapján az elmúlt hat évben több bejegyzésben megerősítették. Legutóbb idén júniusban jelezték, hogy a zárlat hatályban van, és feloldása attól függ, hogy a rendőrségi vizsgálat vagy a bírósági eljárás milyen eredménnyel ér véget.

A cikk szerint a szállodát elárverezték végrehajtási eljárásban, a tulajdonos tartozásai miatt. Mészáros Lőrinc érdekeltsége a jelzálogot vásárolta meg, 2 azonban arra nem sikerült egyértelmű választ találni, hogy a bűnügyi zár ennek miért nem volt akadálya. A hotel a Mészáros-emberként ismert Csík Zoltán által tulajdonolt céghez került. A rendőri múlttal is rendelkező tulajdonos a 24.hu-nak azt nyilatkozta: a törvényes eljárás minden lépését betartották.