HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Harminc év ut...

Harminc év után bukkantak a sorozatgyilkos nyomára, mégsem állíthatják bíróság elé

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megtalálták Dél-Korea legrejtélyesebb bűncselekményeinek elkövetőjét, a sorozatgyilkost a DNS-technológia buktatta le, de hiába azonosították, az elévülés miatt már nem kell a büntetés miatt aggódnia.

Egy szántóföldön végében futó vizesárok fedele alatt megkötözött női holttestet találnak a Szöultól nem messze fekvő Hvaszong városában. A gyilkosság felbolydítja a környékbeliek életét, hamarosan azonban már az egész ország erről beszél, hiszen újabb és újabb áldozatokra bukkannak, a nyomozók pedig tehetetlenek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az ázsiai ország (modern kori) történetének első sorozatgyilkosa 1986-tól öt éven át összesen tíz nőt erőszakolt és gyilkolt meg. Az elkövető után indult hajsza elképzelhetetlen méreteket öltött, mintegy 2 millió rendőrt (!!!) mozgósítottak, és összesen több mint 21 ezer gyanúsítottat hallgattak ki, eredménytelenül. Mivel az országban 15 év a gyilkosság elévülés ideje, az ügy 2006 áprilisában elévült.

A rejtélyes sorozatgyilkosság ihlette a koreai filmtörténet egyik legsikeresebb krimijét, a 2003-as A halál jele című alkotást. Pong Dzsunho filmjének utolsó jelentében az immár kereskedőként dolgozó egykori nyomozó évekkel a gyilkosság után visszamegy a szántóföldre, ahol az első áldozatot megtalálták, és benéz a vizesárok fedele alá. Egy iskolás lány jön ara, és elmondja a férfinak, hogy nem sokkal korábban látott itt valakit, aki szintén a vizesárkot kémlelte, mert tett itt valamit régen, és azt akarta felidézni. A lány látta is az arcát, de az csak amolyan átlagos volt, mondja az ex-rendőrnek, aki azzal a biztos tudattal néz bele a kamerába a záró képen, hogy az elkövető járt ott, és már soha nem fogják elkapni.

HIRDETÉS

Memories of Murder – End Scene [HD]

This scene is probably the best ending of any movie I’ve ever seen, those of you who have not seen this movie I would highly recommend it.

Tévedett, a valósában végül sikerült a tettes nyomára bukkanni. A dél-koreai rendőrség szerdán közölte, hogy a DNS-technológiának köszönhetően azonosították a sorozatgyilkost. Egészen pontosan a gyilkost, aki eddig a tíz közül legalább az egyik esethez köthető. A most 56 éves férfi jelenleg börtönben ül gyilkosságért – a hvaszongi gyilkosságokhoz hasonló módon végzett a sógornőjével 1994-ben –, ám a most kiderült korábbi tettéért biztosan nem fogják elítélni, hiszen a bűncselekmény már elévült.

A hatóságok ettől függetlenül tovább folytatják a vizsgálatokat, mert reményeik szerint a maradék kilenc esetet is összefüggésbe hozhatják a férfival. Ezzel zárulhatna le végleg az ország egyik legkegyetlenebb bűnügyének története.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,880lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán nem akármilyen szélkakas – Magyar Hang-ajánló

Interjú Fekete-Győr Andrással, Mérő Lászlóval, Mészáros Blankával és Sodró Elizával. A vőlegény és a négy árva gyerek. Keresse a friss lapot! Élet van benne!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek