HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Magyar vétó a...

Magyar vétó akadályozta Törökország figyelmeztetését, pedig újabb menekülthullám fenyeget

HIRDETÉS

Már szerda reggel közös nyilatkozatban akarta figyelmeztetni az Európai Unió Törökországot az észak-szíriai hadműveletekben rejlő kockázatokra, de Magyarország vétója miatt erre nem kerülhetett sor – derül ki a Spiegel internetes változatának cikkéből.

HIRDETÉS

A kedden összeállított szövegtervezetet a politikai és biztonsági tanács szerda délelőtti ülésén akarták volna kiadni, ám Magyarország nem támogatta azt, vétójához pedig semilyen magyarázatot nem fűzött.

Az EUrologusnak az Európai Külügyi Szolgálat szóvivője elmondta, hogy Magyarország délután folytatódtak a megbeszélések, és miután a helyzet súlyosabb lett, megszületett a közös deklaráció. A végül szerda este kiadott nyilatkozatban az Európai Unió arra szólítja fel Törökországot, hogy azonnal állítsa le az egyoldalú katonai hadműveletet, mivel az további civil áldozatokat követelhet és újabb menekülthullámot indíthat meg. Az EU arra is emlékezteti Törökországot, hogy az akcióval veszélybe sodorja az Iszlám Állam ellen létrehívott globális koalíció munkáját, amelynek maga Törökország is tagja.

Az uniós vezetők mélységesen felháborodtak a cinikus magyar lépésen. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter kifakadása szerint nem lehet, hogy Magyarország minden alkalommal blokkolja az uniót. „Ha egyetlen fontos történésre reagálva sem tudunk még nyilatkozatot sem kiadni, akkor megszűnünk létezni.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek