HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Magyar vétó a...

Magyar vétó akadályozta Törökország figyelmeztetését, pedig újabb menekülthullám fenyeget

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Már szerda reggel közös nyilatkozatban akarta figyelmeztetni az Európai Unió Törökországot az észak-szíriai hadműveletekben rejlő kockázatokra, de Magyarország vétója miatt erre nem kerülhetett sor – derül ki a Spiegel internetes változatának cikkéből.

A kedden összeállított szövegtervezetet a politikai és biztonsági tanács szerda délelőtti ülésén akarták volna kiadni, ám Magyarország nem támogatta azt, vétójához pedig semilyen magyarázatot nem fűzött.

Az EUrologusnak az Európai Külügyi Szolgálat szóvivője elmondta, hogy Magyarország délután folytatódtak a megbeszélések, és miután a helyzet súlyosabb lett, megszületett a közös deklaráció. A végül szerda este kiadott nyilatkozatban az Európai Unió arra szólítja fel Törökországot, hogy azonnal állítsa le az egyoldalú katonai hadműveletet, mivel az további civil áldozatokat követelhet és újabb menekülthullámot indíthat meg. Az EU arra is emlékezteti Törökországot, hogy az akcióval veszélybe sodorja az Iszlám Állam ellen létrehívott globális koalíció munkáját, amelynek maga Törökország is tagja.

Az uniós vezetők mélységesen felháborodtak a cinikus magyar lépésen. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter kifakadása szerint nem lehet, hogy Magyarország minden alkalommal blokkolja az uniót. „Ha egyetlen fontos történésre reagálva sem tudunk még nyilatkozatot sem kiadni, akkor megszűnünk létezni.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek