HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Videón, ahogy...

Videón, ahogy a földbe csapódik a lelőtt ukrán utasszállító

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hatalmas hazugság – így kommentálta az iráni kormányszóvivő azokat a híradásokat, miszerint rakétatalálat miatt zuhant le az ukrán légitársaság utasszállító gépe Teheránban. A CNN közlése szerint Ali Rabiei dezinformációval vádolta meg az Egyesült Államokat a 176 halálos áldozatot követelő légiszerencsétlenség kapcsán. – Senki sem fogja vállalni a felelősséget ezért a hazugságért, miután kiderül az igazság – mondta Ali Rabiei.

Az Egyesült Államok hírszerzési forrásai azonban kitartanak amellett, hogy egy orosz gyártmányú TOR típusú föld-levegő rakétával lőtték le szerda hajnalban a MAU Ukrán Nemzetközi Légitársaság Boeing 737-esét. Hírszerzési információk szerint a katasztrófa előtt az iráni légvédelem radarjai bemérték a repülőt.

Közben a BBC-n egy hosszabb videó jelent meg a gép lezuhanásáról, amelynek végén az is látszik, amint a repülő a földbe csapódik és felrobban. A videó itt megtekinthető.

Boris Johnson brit kormányfő szerint ha be is bizonyosodik, hogy az iráni légvédelem lőtte le a gépet, akkor ez csak tévedésből történhetett. Johnson teljes körű, átlátható vizsgálatot sürgetett az ügyben. Hozzátette: a brit kormány folyamatosan a térségi feszültség enyhítésére ösztönzi az összes érintettet.

HIRDETÉS

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is azt valószínűsíti, hogy tévedésből érte támadás a repülőt, amelyen egyébként a 9 fős ukrán személyzeten kívül két ukrán, 82 iráni, 63 kanadai, 10 svéd, 3 brit, 4 afgán és 3 német vesztette életét.

Az amerikai hírszerzés szerint Irán lőhette le véletlenül az ukrán utasszállítót | Magyar Hang

Ali Abedzadeh, az Iráni Polgári Légi Közlekedési Hatóság igazgatója szerint a fekete dobozok annyira megsérültek, hogy Teheránnak segítségre lehet szüksége azok dekódolásához. Ali Abedzadeh szintén kétségei fogalmazta meg a rakétatámadás kapcsán, amely után szerinte a gépnek szabadesésben kellett volna a földre zuhannia. Iráni jelentések szerint azonban a repülő a levegőben kigyulladt, után még manőverezésbe kezdett, hogy visszatérjen a reptérre, ami viszont nem sikerült. Úgy tájékoztattak, hogy a pilóták nem jelezték rádión, hogy problémájuk van.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szent tékozlás: a pünkösd

Mennyi ajándékba kapott csodás dolog vette és veszi körül az embert? Talán mostanában ezek nyilvánvalóbbakká is váltak.