Koronavírus: Egy napon belül több a gyógyult, mint az új beteg

Koronavírus: Egy napon belül több a gyógyult, mint az új beteg

Koronavírus – védőruházatot viselő egészségügyi dolgozó sétál az ágyban fekvő koronavírussal fertőzött betegek között, akik nemrégiben érkeztek a Vuhanban nemrégen felépített ideiglenes kórházba február 5-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét emelkedett a koronavírussal megfertőzöttek napi száma Kínában, de többen voltak azok, akik meggyógyultak.

Az MTI számolt be róla, hogy a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság pénteken közölt adatai szerint csütörtök éjfélig Kína szárazföldi részén 889 új beteget diagnosztizáltak, a fertőzöttek száma ezzel 75 465-re emelkedett. Emellett újabb 118 ember veszítette életét, így a járvány immár 2236 életet követelt.

A napi új fertőzöttek száma egyébként harmadik napja országosan csökken, a vírus gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományon kívül pedig már tizenhat napon át fokozatosan zsugorodott.

A bizottság arról is beszámolt, hogy csütörtök éjfélig 2109 újabb páciens gyógyult meg az egy nappal korábbihoz képest, amivel a gyógyult betegek száma 18 ezer fölé emelkedett Kínában. Az egy napon belül jelentett gyógyultak száma immár harmadik egymást követő napon haladta meg az új fertőzöttekét.

Mennyi koronavírusos fertőzött lehet valójában? | Magyar Hang

Csao Csian-ping, az egyik Hupejben dolgozó szakértői csapat vezetője a Nanfang Zsenvu Csoukan (Southern People Weekly) című kínai lapnak az elmúlt napok adataiban tapasztalt visszaesésről úgy nyilatkozott: ”Még nem lélegezhetünk fel. A számok újra megemelkedhetnek.” Arról is beszélt, hogy találkoztak olyan esetekkel, amikor gyógyult pácienseknél is kimutatható volt a vírus, ami azt jelenti, hogy még fertőzőek lehetnek. Hasonló eseteket egyébként Kanadából is jelentettek.

Hszü Nan-ping kínai tudományos és technológiai miniszterhelyettes egy pénteki sajtótájékoztatón közben jelezte, hogy április második felében kezdik majd el a koronavírus elleni legkorábbi oltóanyag klinikai tesztjeit.