HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Angela Merkel...

Angela Merkel drámai beszéde

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nagyon fontos tizenkét és fél perces beszédet mondott szerdán Angela Merkel német kancellár az ARD közszolgálati televízióban. A videó most magyar felirattal is megtekinthető. 

A koronavírus drámai módon megváltoztatja életünket, kezdte beszédét a politikus, aki az egészségügyi dolgozók mellett a pénztárosoknak és a bolti árufeltöltőknek is megköszönte a kemény munkájukat. A helyzet komoly, a második világháború óta nem létezett ekkora kihívás országunk számára, jelentette ki, és mivel jelenleg sincs sem oltóanyag, sem gyógyszer, egy lehetőség maradt, a járvány terjedésének lelassítása, elnyújtása, hogy ezzel időt nyerjünk a kutatóknak.

Minden élet, minden ember számít, de még a világ egyik legjobbjának tartott német egészségügy kórházai is csődöt mondanának, ha rövid időn belül megugrana a súlyos esetek száma. „Szilárdan hiszek benne, hogy megbirkózunk a feladatunkkal, ha tényleg minden állampolgár, tehát Önök is megértik a feladataikat” – mondta a kancellár.

Az élelmiszerellátást biztosítani fogják, és érthető, ha az emberek otthon készleteznek, de a világ végét idéző felhalmozás teljesen értelmetlen és semmi köze a szolidaritáshoz – mondta. A megelőzésről szólva kifejtette: mindenki számít, és mindenki hozzájárulására szükség van, pár egyszerű szabály betartásával – például tartsunk távolságot egymástól és mossunk gyakran kezet. Skype, telefon, e-mail vagy levél formájában érintkezzünk az idősekkel, és senki se üljön fel a híreszteléseknek, csak a hivatalos tájékoztatást fogadják el hitelesnek. A járvány kimenetele attól függ, milyen fegyelmezetten alkalmazza és tartja be mindenki a szabályokat – fejezte be a beszédét. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.