HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Csehországban...

Csehországban elég jól lapítják a járványgörbét

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Jelentősen visszaesett az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése vasárnap Csehországban, hétfőre országszerte 4591 fertőzöttet tartottak nyilván a vasárnapi 4475-tel szemben. A vasárnapi növekmény tehát 116 a szombati 282-vel szemben, és hosszabb ideje ez a legalacsonyabb szám. A szombati növekedés is alacsonyabb volt, mint a pénteki – adja hírül az MTI.

A betegség következtében elhunyt személyek száma hétfő reggelre 72-re emelkedett, ami tízzel több, mint egy nappal korábban. A gyógyultak száma 96-ra emelkedett, 18-cal több, mint vasárnap reggel.

 A napi laboratóriumi tesztek száma ugyanakkor továbbra is magas, szombaton meghaladta a hatezret, vasárnap pedig az ötezret. Hétfő reggelig 85 014 tesztet végeztek el. Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint a cél az, hogy a napi tesztek száma tízezerre emelkedjen. Ebben tehát egészen más taktikát követnek, mint hazánk, ahol mostanáig összesen csak 22 282 mintavétel történt.

A cseh kormány hétfői ülésén vitatja meg az érvényben lévő korlátozások esetleges enyhítését. Andrej Babis miniszterelnök vasárnap nem zárta ki, hogy a kormány már húsvét előtt enyhítene a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet. Ugyanakkor a kormány azt javasolta a parlamentnek, hogy a szükségállapotot újabb harminc nappal, tehát május közepéig hosszabbítsák meg. A cseh képviselőház kedden ül össze, és hoz döntést ebben a kérdésben.

A csehek annyira jól állnak a járvány kezelésében, hogy 6 súlyos beteget átvesznek Franciaországtól. Általában jellemző Kelet-Közép-Európa országaira, hogy az esetszámokhoz viszonyítva gyorsabban reagáltak a járványra, és a nyugati országoknál korábban vezették be az elszigetelő intézkedéseket. Ezért a betegséget is normális mederben tudják tartani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,751lájkolóTetszik
3,507követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver” – Magyar Hang-ajánló

Hármas interjú Jeszenszky Gézával, Ungváry Krisztiánnal és Reichert Jánossal. Beszélgetés Fabricius Gáborral és Pardavi Mártával. Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek