HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A 101 éves as...

A 101 éves asszony, aki kimászott az ablakon és eltűnt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megszökött hétfőn a Brunswick-i idősek otthonából egy 101 éves asszony, hogy találkozzon a lányával — számolt be róla más lapok mellett a francia Le Figaro is. A hölgynek nem volt könnyű dolga, miután a kijárási korlátozások miatt az intézményben is látogatási tilalmat rendeltek el, ezzel próbálva lassítani a koronavírus terjedését. A brunswicki hatóságoknak egy hete már nyomozást kellett indítaniuk egy wolfsburgi idősek otthona miatt, miután bekerült oda a fertőzés, és huszonkét ember halálát okozta.

A 101 éves asszonynak viszont sikerült megszöknie a keddi közlés szerint, méghozzá a vészkijáratot használva. El is indult megkeresni a születésnapos lányát, viszont eltévedt a külvárosi házak között, így találtak rá a rendőrök. A kérdésükre rögtön letagadta, hogy az idősek otthonában lakna, azt mondta, a lányával él nem messze, és éppen hazafelé tart. Az igazság viszont kiderült, és a rendőrök nem sokra rá visszakísérték őt az intézménybe. A lányát előtte legalább láthatta, még ha rövid időre is, a rendőrautó ablakán keresztül.

Koronavírus: Már egymillió tesztet végezhettek el Németországban | Magyar Hang

A hölgy egyébként csak két hete lakik az otthonban, elmondása szerint pedig rettenetesen hiányzott neki a lánya, és mindenképp szerette volna őt látni annak születésnapján.

Németországban több mint két héttel ezelőtt vezették be a kijárási korlátozásokat. A járvány lassulása az elmúlt napokban tartósnak bizonyult, az eddigi legrosszabb nap március 28-a volt, amikor 6294 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, míg e hét elején 3677-et. A korlátozásokat egyelőre április 19-éig tervezik fenntartani, de már szóba került, hogy utána elkezdhetik lassan feloldani azokat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek