A 101 éves asszony, aki kimászott az ablakon és eltűnt

A 101 éves asszony, aki kimászott az ablakon és eltűnt

képünk illusztráció

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszökött hétfőn a Brunswick-i idősek otthonából egy 101 éves asszony, hogy találkozzon a lányával — számolt be róla más lapok mellett a francia Le Figaro is. A hölgynek nem volt könnyű dolga, miután a kijárási korlátozások miatt az intézményben is látogatási tilalmat rendeltek el, ezzel próbálva lassítani a koronavírus terjedését. A brunswicki hatóságoknak egy hete már nyomozást kellett indítaniuk egy wolfsburgi idősek otthona miatt, miután bekerült oda a fertőzés, és huszonkét ember halálát okozta.

A 101 éves asszonynak viszont sikerült megszöknie a keddi közlés szerint, méghozzá a vészkijáratot használva. El is indult megkeresni a születésnapos lányát, viszont eltévedt a külvárosi házak között, így találtak rá a rendőrök. A kérdésükre rögtön letagadta, hogy az idősek otthonában lakna, azt mondta, a lányával él nem messze, és éppen hazafelé tart. Az igazság viszont kiderült, és a rendőrök nem sokra rá visszakísérték őt az intézménybe. A lányát előtte legalább láthatta, még ha rövid időre is, a rendőrautó ablakán keresztül.

Koronavírus: Már egymillió tesztet végezhettek el Németországban | Magyar Hang

A hölgy egyébként csak két hete lakik az otthonban, elmondása szerint pedig rettenetesen hiányzott neki a lánya, és mindenképp szerette volna őt látni annak születésnapján.

Németországban több mint két héttel ezelőtt vezették be a kijárási korlátozásokat. A járvány lassulása az elmúlt napokban tartósnak bizonyult, az eddigi legrosszabb nap március 28-a volt, amikor 6294 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, míg e hét elején 3677-et. A korlátozásokat egyelőre április 19-éig tervezik fenntartani, de már szóba került, hogy utána elkezdhetik lassan feloldani azokat.