HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Politico: Tus...

Politico: Tusk azt mondta, marad a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Továbbra is felfüggesztve marad a magyar kormánypárt, a Fidesz tagsága európai parlamenti pártcsaládjában, az Európai Néppártban (EPP) – ezt a Politico értesülése szerint Donald Tusk, a Néppárt elnöke mondta szerdán az EPP európai parlamenti képviselőivel folytatott egyeztetésen.

A Fidesz néppárti tagságát múlt év márciusában függesztették fel, amit a Néppárt a magyar jogállamisággal kapcsolatos aggályokkal indokolt.

HIRDETÉS

A Politicónak egy képviselő azt mondta: Tusk úgy nyilatkozott, hogy semmi nem változott Budapesten, ezért érvényben marad a Fidesz felfüggesztése. Ezt egy másik meg nem nevezett képviselő is megerősítette, de azt is hozzátette, nem lehet tudni, milyen hosszú távra szól a felfüggesztés.

A Politico szerint Tusk azután döntött így, hogy konzultált az EPP tagpártjaival és a Bölcsek Tanácsával, akik a pártcsalád megbízásából vizsgálatot folytattak és jelentést készítettek a magyarországi helyzetről.

Korábban a Portfólió írt arról, hogy mivel nincs egyetértés a magyar jogállamiság vizsgálatára kijelölt „három bölcs” között, ezért nem nyújtották még be a vizsgálatukról szóló jelentést a párt elnökségének, így várhatóan nem is lesz döntés a Fidesz néppárti tagságáról a február eleji kongresszuson. Az EPP vezérkarának kongresszusával megegyező két napon, február 3-án és 4-én, Rómában „Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzeti szuverenitás” címmel rendeznek egy konzervatív konferenciát, amin az egyik „húzónév” és fő felszólaló Orbán Viktor lesz.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,453lájkolóTetszik
3,158követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ausztriában is vannak viták a személyes adatok kiadásáról

Kötelező lesz az üzletekben a maszk viselése, a mobiltelefonok adatainak követése is felvetődött nyugati szomszédunknál, ahol a környező országok közül a legsúlyosabb a járványhelyzet.

Hazudik a Századvég