Gdanskban többen megsebesültek egy késes támadásban, egy magyar állampolgárt is őrizetbe vettek

Gdanskban többen megsebesültek egy késes támadásban, egy magyar állampolgárt is őrizetbe vettek

Gdansk óvárosa. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Charlie Jackson/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késes támadás történt vasárnapra virradóra az észak-lengyelországi Gdansk egyik szórakozóhelye előtt, hatan megsebesültek, az ügyben egy magyar állampolgárt is őrizetbe vettek. „A 24 éves magyar állampolgár mellett egy 30 éves lengyel állampolgárt vettek őrizetbe” – derült ki Magdalena Ciska, a gdanski rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatásából.

A lengyel hatósági tájékoztatás szerint hat sebesült kórházba került, egyet pedig már hazaengedtek. A gdanski magyar főkonzulátus az MTI-vel azt közölte, hogy a nyomozás és a gyanúsítottak kihallgatása folyamatban van, a rendőrség egyelőre nem kíván részletes információkat megosztani. A közlemény szerint a helyi hatóságok a főkonzulátus munkatársának kérdésére megerősítették: nem terrortámadásnak, hanem „szokványos gyilkossági kísérletnek” minősítik a történteket.