Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

Egy férfi a romok között Márrakesben, a földrengés után (Fotó: AFP via Europress/Said Echarif)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton. Mit mondta, a nagykövetségük folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt. – Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak – fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette azt is, hogy az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hatalmas földrengés rázta meg péntek éjjel Marokkót, az epicentrum a Magas-Atlasz hegység volt, Márrakestől 71 kilométerre. A legfrissebb jelentések szerint 632-en meghaltak, és 300-nál is többen megsérültek, közülük több tucatnyian válságos állapotban vannak. Egy helyi tisztviselő szerint ráadásul a legtöbb haláleset a nehezen megközelíthető hegyvidéki területeken történt.