Novák Katalin Ursula von der Leyennel tárgyalt

Novák Katalin Ursula von der Leyennel tárgyalt

Novák Katalin és Ursula von der Leyen (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A davosi Világgazdasági Fórumon először az Európai Bizottság elnökével találkoztam. Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel – számolt be róla Novák Katalin államfő közösségi oldalán kedden.

Mint írta, megbeszélésünk középpontjában a magyar fiatalok és az Erasmus+ program állt. – Bízom benne, hogy a magyar hallgatókat a továbbiakban sem fosztják meg a külföldi tanulás adta lehetőségektől – tette hozzá.

Mint korábban beszámoltunk róla, az alapítványi fenntartásra váltó egyetemeket kizárták bizonyos felsőoktatási programokból, miután az Európai Bizottság kifogásolta, hogy kormányközeli emberek kerültek be az intézmények kuratóriumába. Ráadásul úgy tűnik, elakadtak az ezzel kapcsolatos tárgyalások a felek között. Nemrég Navracsics Tibor illetékes miniszter arról beszélt, „látótávolságban sincs”, hogy a kormány megegyezzen a Bizottsággal az érintett Erasmus+ és a Horizont Európa további finanszírozásáról.