HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Hivatalos: jö...

Hivatalos: jön a Mátrix negyedik része

HIRDETÉS

A korábbiakhoz hasonlóan Lana Wachowski írja és rendezi a Mátrix most bejelentett negyedik részét, amiben Neóként visszatér Keanu Reeves, míg Trinity-t ezúttal is Carrie-Anne Moss alakítja majd. A filmet a Warner Bros. Pictures, illetve a Village Roadshow Pictures fogja gyártani és terjeszteni.

HIRDETÉS

– Lana egy valódi vizionárius, egyedülálló és eredeti filmkészítő, mi pedig rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ő készíti a Mátrix következő felvonását is – erről beszélt a Variety cikke szerint a Warner elnöke, Toby Emmerich. Ő jelentette be kedden, hogy tizenhat évvel a második és harmadik rész után készülhetünk egy negyedikre is.

A forgatókönyvet Wachowski mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell jegyzi majd, producerként pedig feltűnik még Grant Hill is. A forgatás 2020-ban veheti kezdetét. A történetről egyelőre semmit nem tudni, ahogy arról sem, hogy mi lesz majd Morpheus karakterével. Őt eredetileg Laurence Fishburne alakította, de meglehet, a következő epizódban egy fiatalabb színészre bízzák a feladatot.

Ahogy a Variety is írja, a Warner Bros. az elmúlt években már próbált visszatérni a Mátrix-univerzumba, de nem volt minden rendben a gyártási jogokkal, ezért időt kellett adni a projektnek. A cég kitartása érthető, ha azt nézzük, hogy a trilógia eddig 1,6 milliárd dolláros összbevétellel büszkélkedhet. Az első részt egyébként idén húsz éve, 1999-ben mutatták be, a születésnapot pedig különleges vetítésekkel ünneplik.

– Azok a gondolatok, amikre húsz évvel ezelőtt Lillyvel építettünk, ma csak még aktuálisabbak. Rendkívül boldog vagyok, hogy ezek a karakterek visszatérnek az életembe – fejtette ki a készülő rész rendezője.

HIRDETÉS

Az eredeti Mátrixot, amiben egy számítógépes hacker a lázadók segítségével ráébred az őt körülvevő valóság mibenlétére, 1999 márciusában mutatták be az Egyesült Államokban, augusztusban pedig Magyarországra is megérkezett. A második és harmadik rész bemutatója 2003 tavaszán, illetve őszén volt, nálunk a világpremierrel közel egyidőben. Rendezőként akkor még a Wachowski-fivérek megnevezés szerepelt a stáblistán, azóta viszont Larry (Lana) és Andy (Lilly) Wachowski is bejelentette, hogy transznemű, az életüket pedig nőként kívánják tovább élni. A Mátrix-részek után közösen készítették a 2012-es Felhőatlaszt és a 2015-ös Jupiter felemelkedését is. Első közös filmjük az 1996-os Fülledtség volt.

Keanu Reves mostanában nem unatkozik, szerepelt a John Wick 3. felvonásban és szinkronizált a Toy Story 4-ben, de már forog a Bill & Ted Face the Music, és bejelentették a következő John Wick-rész érkezését is. Carrie-Ann Moss-tól viszont legutóbb a Bye Bye Man-t és a Lángoló agyat láthattuk, így számára már jóval inkább elkélne egy újabb sikerfilm. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,436lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?

Mennyit ér egy élet?