HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Szeptember kö...

Szeptember közepén indulhat a színházi évad

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Elindulhat a színházi évad szeptember közepén, legalábbis erre számít a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) – mondta az ATV híradójának a szervezet titkára. Mint Szabó László elmondta: készítettek egy ajánlást az újranyitással kapcsolatban, szeretnék, ha szeptember 11-én megvalósulna az országos színházi évadnyitó, és azt követően a régi körülmények között lehetne játszani.

Ahogy az ATV Híradó Facebook-posztjában is írják, az első a közönség védelme, ám kérdés: miképp lehet biztosítani a járványügyi intézkedések betartását, például a maszkviselést. Ezzel kapcsolatban az MTT-nél azt tanácsolják, hogy színházban sötét színű maszkot viseljünk, ugyanis a világos maszk a világítás miatt zavarhatja a színészeket.

Orbán: fokozottan kell ügyelni a kulturális intézményekben a higiéniára

Ugyancsak kérdés a színészek – de a szakdolgozók – egészségének a védelme a próbaidőszakban, majd előadás közben. Ezzel kapcsolatban Szabó László úgy véli: nehéz elképzelni, hogyan lehetne betartani a másfél méteres távolságot ilyen helyzetekben a művészek között.

A közönséglétszámmal kapcsolatos felvetésre, hogy mi a helyzet az esetleges teltházakkal, az MTT titkára arról beszélt: nem nagyon tudják elképzelni, hogy kis létszámmal menjenek előadások, mert ez elidegenítő hatású lenne, így ők azt remélik, hogy nem így lesz, noha a legfontosabb, hogy egyáltalán lehessenek előadások.

Az Emmi szerint biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.