HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Kis magyar Sa...

Kis magyar Sargentini

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Megvolt a miénk is. Itt ugyan nem jött össze a kétharmad, de nem is volt akkora a tét (mekkora egyébként?), hiszen az ATV nézői mondhatták el, hogy ők megszavazták volna-e a Sargentini-jelentést.

HIRDETÉS

Egy ilyen tévés szavazás alapjáraton nem túl izgalmas aktus, hiszen a közéleti televízióknak közéleti nézőik vannak, így nagyjából és elég pontosan előre megmondható, hogy egy-egy politikai témában mi lesz a végeredmény. Nem is értem egyébként, hogy, mondjuk, a közmédia miért nem csinál ilyen voksolásokat, magabiztosan hozhatnák a fideszes háromnegyedet – alsó hangon. Persze simán előfordulhat, hogy a közmédia igenis csinál ilyen voksolásokat, csak hát kinek van erre nézőideje, de majd úgyis ki leszek javítva olvasóilag, amennyiben.

Az elárult ország – Magyar Hang

Az árulta el Magyarországot, aki egy hatalmi játszma folyományaként – önmagát az egész nemzettel azonosítva – ezt a bajt a fejünkre hozta. Vezércikk.

A Heti Napló Sváby Andrással csütörtök reggel indította el a Sargentini-szavazást. Mint azt a műsor címével fémjelzett Sváby András elmondta: a szavazatok eleinte csak csordogáltak a megszokott számszaki mederben, de aztán valakinek valamelyik oldalon megütötte a tekintetét a lehetőség, és azonnali mozgósításba kezdett. Ezt mi, virtuális közösségi életet is élő polgárok ismerjük jól: a gyerek elindult az óvodai rajzversenyen, lécci-lécci dobjatok egy lájkot, a kedvenc állatom kategóriában a cicás, ha így nem ismernéd fel, a harmadik kép a sorban, Petike 2/b, Bayer Zsolt, Ujhelyi István és Vágó István fordult a néphez például, meg biztos mások is, de ez igazából mindegy.

HIRDETÉS

A vízcsapból is Sargentini neve fog itt folyni – Magyar Hang

Széles körű kampányt indít a kormány, hogy mindenki megtudhassa az álláspontját.

Pénteken néztem először a pillanatnyi állást, akkor épp Bayer Zsolt köre vezetett, nem is kicsit, de nagyon, 66:34-re húztak a nemek. Ekkor azonban jöttek az ATV még nem fideszes nézői, illetve az ujhelyista-vágóisták, és ha szűken is, de szombat délre fordítani tudtak, úgyhogy 51:49-cel kanyarodtunk rá a sors- és mindent eldöntő vasárnapra.

Amikor aztán megszületett a rekord, mert még soha ennyien nem mozgósultak tévészavazni, s a 170 634 polgár 63 százaléka, azaz 108 056 fő nyomta azt, hogy igen, ő megszavazta volna a Sargentini-jelentést, értelem és matematikaszerűen 62 578 fő kattintott nemet.

Kínos helyzetbe hozta a Néppártot a Sargentini-jelentés – Magyar Hang

A szavazás tétje nemcsak Orbán Viktor megítélése, hanem az EPP jövője is volt.

Elméletileg. Sváby András a vokszárta utána azt is elmondta, hogy nagyon komoly védelmi rendszerrel dolgoznak, így egy nap egy IP-címről mindenki csak egyszer nyomhatott igent vagy nemet. Helyreigazítás: a valóság ezzel szemben az, hogy ha valaki törölte a böngészési előzményeit, akkor addig nyomkorászhatta a neki tetsző válasz gombját, ameddig csak meg nem unta, hogy egy-egy szavazás után piszmognia kell a beállításokkal, vagy kilépni a programból, amennyiben az nem jegyezi meg a már említett előzményeket. Mérsékelten szórakoztató móka százszor egymás után, ám mindez az elszántabb aktivistáknak nem jelenthet akadályt, amikor Európa és a kereszténység jövője avagy az Orbán-rezsim bukása a tét

Amúgy tavaly novemberben már volt hasonló mozgósított szavazás a műsorban, akkor az volt a kérdés, hogy: Ön szerint létezik a Soros-terv? Sőt, az még cifrábban alakult, mert „Igen” 8; „Nem” 92- ről sikerült 53:47-re átmozgósítani az ATV hívő nézőtagozatát. Nyilván már akkor is dübörgött az überbiztonságos, csaláskioltó rendszer.

HIRDETÉS

De ha már szavazás. Voksoltattam én is, a Facebookon tettem fel a kérdést: a Heti Napló szavazói közül vajon hányan olvasták a Sargentini-jelentést?

Dévényi István

Kitört az össznemzeti hisztéria az ATV – Heti Napló holnapi voksolása miatt, miszerint “Ön megszavazta volna a Sargentini-jelentést?” Úgy a Fidesz, mint az ellenzék mozgósít, már most 50 ezerhez…

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 19. számában jelent meg, 2018. szeptember 21-én.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még 19. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,875lájkolóTetszik
3,055követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek