HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Krisztusból b...

Krisztusból bohócot…

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

…csináltak a gyűlölet, kirekesztés, rasszizmus és társai elleni tegnap esti fideszes tüntetésen. Már a szervezők, a felszólalók miatt is eszünkbe juthat az ismert népi mondás; különös, amikor annak a propagandagépezetnek az alakjai szólalnak fel a gyűlölködés ellen, amely folyamatosan gyűlöletet lehel ki magából. Bárki és bármi ellen, akit és amit a Fidesz agytrösztje szerint politikailag éppen hasznos céltáblaként kijelölni.

Az erőszakos elemeket sem nélkülözte a felhevült keresztényvédelmi szertartás: az egyik, az ellentüntetés szervezőjét megütő résztvevőt garázdaság miatt állították elő a rendőrök, akik amúgy nem avatkoztak közbe, amikor a Fidesz önkéntes rendőre, a szemmel láthatóan lelki támaszra szoruló B. Zsolt inzultálta a HVG újságíróját.

A jól sikerült rendezvényen – ahol a hatalmat maga mögött tudó Bayer Zsolt politikai aktivista ellenállásra (!) szólított fel – beszédet mondott Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is. Szerinte ki kell állni a keresztényellenes izgatás ellen, amivel kapcsolatban a kommunistákat és a múlt század negyvenes-ötvenes éveinek a fordulóját emlegette. Az aránytévesztésnek ez olyan foka már, amikor a saját tevékenységét is kigúnyolta a politikus. A keresztényüldözés ugyanis valóban létező probléma a világban, ma is rengeteg áldozatot szed a politikailag motivált vallási türelmetlenség a Krisztus-hívők körében. Amikor a miniszterelnök például a Türk Tanáccsal konzultál, lenne olyan iszlamista kollégája, akinél szóvá tehetné ezt a gyalázatot. A kommunista hatalom pedig egykor tényleg uszított a keresztények ellen, szóban és tettben is sok kárt okozva.

Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén | Magyar Hang

Elkeserítő, hogy Niedermüller Péter képtelen bocsánatot kérni, miután elveszítette uralmát a szavai fölött. Meglehet, valóban a fideszes ideológiát tartja rémisztő képződménynek, de sajnálatos módon szavai a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat találták el. Egyetlen mondattal helyre lehetett volna tenni az egészet, nyilván megvan az oka, hogy az erzsébetvárosi polgármester és pártja, a Demokratikus Koalíció nem ezt az utat választotta.

HIRDETÉS

Ám ebből azt a következtetést levonni, hogy Magyarországon üldöztetés fenyegeti a keresztényeket, a politikai bohózat műfajához tartozik. Nem szép dolog gúnyolódni bárki hitén, de mindezt egy lapon emlegetni Rákosiék terrorjával vagy a mostani nigériai gyilkosságokkal, a valódi áldozatokkal szembeni tiszteletlenség. Vagy bárki is komolyan gondolja, hogy Niedermüller cirkuszi oroszlánok elé tervezi vetni az erzsébetvárosi keresztényeket? A hatalmi cinizmus, a túlhajszolt identitáspolitika vadhajtása volt a gyűlölet elleni ökölrázó tüntetés. Csak remélni tudom, hogy a józan többség nem ilyennek látja a keresztény Magyarországot.    

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek