HIRDETÉS

Ünneprontás

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kétségek között vergődünk. Hogyan legyünk öntudatos és elkötelezett illiberális kereszténydemokraták, amikor a kormány még nem közölte velünk, hogy mit ünneplünk húsvétkor? Pedig ideje lenne ennek az ünnepnek is NER-kompatibilis tartalmat adni, mert pillanatnyilag még oly idejétmúlt és retrográd eszményeket közvetít, mint a másokért vállalt szenvedés, az önkéntes lemondás, önfeláldozás meg hasonlók, amelyek a legkevésbé sem segítik a Fidesz–KDNP ország alakító ténykedését.

Hazánkban minden területen (fülke)forradalmi lendülettel dühöng a hagyományos erények átértékelése, ami egy önmagát konzervatívnak mondó hatalomtól meglepőnek gondolható igyekezet, de semmi gond, hiszen a konzervativizmusnak is merőben újszerű értelmezést adtak. Természetesen ebből az általános átfazonírozásból a kereszténydemokrácia, sőt maga a kereszténység sem maradhatott ki. Az alaphangot nem kisebb szaktekintély, mint a miniszterelnök adta meg, aki 2017 karácsonyán kinyilatkoztatta, miszerint: Jézus második parancsolata (!!!) alapján főként önmagunkat kell szeretni, a felebaráti szeretet csak azután következik.

Vásárfia | Magyar Hang

Ha a karácsonyi vásárban keressük a kereszténység életjeleit, nem sok sikerélményünk lesz.

A magyar egyházak morális állapotára jellemző, hogy alig akadt pap, lelkész, teológus, aki ez ellen a torz és hazug értelmezés ellen tiltakozott, ellenben számosan voltak, akik egyetértettek vele. Ez, az önszereteten alapuló kereszténység sajátos NER-dimenzióba emeli (taszítja) a kereszténydemokráciát is. A kereszténydemokrácia összeegyeztethetetlen a liberalizmussal, következésképpen a liberális, polgári demokrácia nem demokratikus.

Nem minden üldözöttel kell szolidárisnak lenni, csak azokkal, akik az „együttérzést” meg tudják fizetni. A hajléktalanok, az elesettek, a nyomorultak támogatásának leghatékonyabb módja, ha a szegénységet kriminalizálják. Bár, nem mindegyik nincstelen bűnöző, de mind, egytől egyig maga tehet a saját sorsáról. Az idegeneket nem megismerni kell, hanem távol tartani. Efféle elveket vallanak és hirdetnek – szavakkal és tettekkel – a hívek, akik alatt nem Jézus Krisztus, sokkal inkább a Fidesz–KDNP-konglomerátum híveit kell értenünk.

HIRDETÉS

Klerikáldemokrácia II | Magyar Hang

Miért is lett ily égetően sürgős a kereszténydemokrácia bevezetése, amikor még az illiberális változat sem formálódott meg igazán?

Magyarország árokásásban is jobban teljesít.

A „régimódi” kereszténydemokrata kormányzás egyik eredménye, hogy sikerült megosztani a keresztényeket is.

Persze a kereszténység soha nem volt egységes, de az elmúlt kétezer évben különböző hitelvek mentén keletkeztek ellentétek és szakadások. A kormánypárti és ellenzéki keresztények közötti megosztottság új jelenség. Mondhatni: hungarikum. Büszkék azért ne legyünk rá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/16. számában jelent meg, 2019. április 18-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,736lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Európába is átcsaptak az amerikai Floyd-ügy hullámai – videókkal

Háborús övezetté változtak az amerikai nagyvárosok George Floyd halála miatt. Volt, ahol az összecsapások során nyíllal lőttek a tömegre, John Cusack filmsztárra pedig rendőrök támadtak.

Eperidők