HIRDETÉS

Ünneprontás

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kétségek között vergődünk. Hogyan legyünk öntudatos és elkötelezett illiberális kereszténydemokraták, amikor a kormány még nem közölte velünk, hogy mit ünneplünk húsvétkor? Pedig ideje lenne ennek az ünnepnek is NER-kompatibilis tartalmat adni, mert pillanatnyilag még oly idejétmúlt és retrográd eszményeket közvetít, mint a másokért vállalt szenvedés, az önkéntes lemondás, önfeláldozás meg hasonlók, amelyek a legkevésbé sem segítik a Fidesz–KDNP ország alakító ténykedését.

HIRDETÉS

Hazánkban minden területen (fülke)forradalmi lendülettel dühöng a hagyományos erények átértékelése, ami egy önmagát konzervatívnak mondó hatalomtól meglepőnek gondolható igyekezet, de semmi gond, hiszen a konzervativizmusnak is merőben újszerű értelmezést adtak. Természetesen ebből az általános átfazonírozásból a kereszténydemokrácia, sőt maga a kereszténység sem maradhatott ki. Az alaphangot nem kisebb szaktekintély, mint a miniszterelnök adta meg, aki 2017 karácsonyán kinyilatkoztatta, miszerint: Jézus második parancsolata (!!!) alapján főként önmagunkat kell szeretni, a felebaráti szeretet csak azután következik.

Vásárfia | Magyar Hang

Ha a karácsonyi vásárban keressük a kereszténység életjeleit, nem sok sikerélményünk lesz.

A magyar egyházak morális állapotára jellemző, hogy alig akadt pap, lelkész, teológus, aki ez ellen a torz és hazug értelmezés ellen tiltakozott, ellenben számosan voltak, akik egyetértettek vele. Ez, az önszereteten alapuló kereszténység sajátos NER-dimenzióba emeli (taszítja) a kereszténydemokráciát is. A kereszténydemokrácia összeegyeztethetetlen a liberalizmussal, következésképpen a liberális, polgári demokrácia nem demokratikus.

Nem minden üldözöttel kell szolidárisnak lenni, csak azokkal, akik az „együttérzést” meg tudják fizetni. A hajléktalanok, az elesettek, a nyomorultak támogatásának leghatékonyabb módja, ha a szegénységet kriminalizálják. Bár, nem mindegyik nincstelen bűnöző, de mind, egytől egyig maga tehet a saját sorsáról. Az idegeneket nem megismerni kell, hanem távol tartani. Efféle elveket vallanak és hirdetnek – szavakkal és tettekkel – a hívek, akik alatt nem Jézus Krisztus, sokkal inkább a Fidesz–KDNP-konglomerátum híveit kell értenünk.

HIRDETÉS

Klerikáldemokrácia II | Magyar Hang

Miért is lett ily égetően sürgős a kereszténydemokrácia bevezetése, amikor még az illiberális változat sem formálódott meg igazán?

Magyarország árokásásban is jobban teljesít.

A „régimódi” kereszténydemokrata kormányzás egyik eredménye, hogy sikerült megosztani a keresztényeket is.

Persze a kereszténység soha nem volt egységes, de az elmúlt kétezer évben különböző hitelvek mentén keletkeztek ellentétek és szakadások. A kormánypárti és ellenzéki keresztények közötti megosztottság új jelenség. Mondhatni: hungarikum. Büszkék azért ne legyünk rá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/16. számában jelent meg, 2019. április 18-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,658lájkolóTetszik
2,937követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Atv.hu: a KDNP akkor is marad a Néppártban, ha a Fidesz megy

Semjén Zsolt az Atv.hu értesülései szerint szűk körben azt mondta, a Vatikán és az EPP magas körei is igyekeznek maradásra bírni a magyar kereszténydemokratákat.