HIRDETÉS

A polgi szalad, de a vagyon marad, a vagyon marad?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Szerda délelőtt bejelentette lemondását Győr sokat látott polgármestere, Borkai Zsolt. Az elmúlt másfél hónap politikai napirendjét meghatározó botrány végére az immár független polgármester tett pontot. Az a polgármester, aki a győri voksolás után „kilépett” a Fideszből, és a választások után tett kurta-furcsa sajtónyilatkozatában (sajtótájékoztatónak nem lehet egy olyan eseményt nevezni, amelyen felolvas egy előre megírt szöveget, kérdezni pedig nincs lehetőség) még azt mondta: „az elkövetkező öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni”. Vajon mi történt az elmúlt bő két hétben? Ki vagy mi győzte meg az immár független polgármestert arról, hogy távozzék? És ha esetleg a Fidesz bírta rá a korábbi olimpiai bajnokot, akkor miért most? Miért nem akkor, amikor kiderültek róla „a dolgok”?

HIRDETÉS

Most azt írja a „keresztény családapa” (ahogy önmagát a kampányban reklámozta), „a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok”. Mi az a morális helyzet, amely nem állt fenn már október elején is? Mi változott? Úgy látszik, a Fidesz Polt Péter damoklészi kardjával megerősítve volt olyan megfelelő hatással Borkaira, hogy őt dróton rángassa, az aktuális hatalmi érdekeinek megfelelően. Amikor az volt az érdek, hogy ne mondjon le, akkor Orbán Viktor Párizsból állította le őt. Amikor az volt a Fidesz számára megfelelő (mert azt hitték, hogy majd „lecseng” az ügy), akkor elmondatták vele, hogy ugyan kilép a pártból, de kitölti a ciklust.

Orbán Viktor és az álszemérem etikája | Magyar Hang

A „független” Borkai egyébként még azt szívességet is megtette „volt” pártjának, hogy a közgyűlés alakuló ülése utánra időzítette lemondását. Vagyis az alpolgármestereit még megválasztja a fideszes többségű közgyűlés, az alpolgik javadalmazását még meghatározzák, oszt jónapot, a sport-, politikusi és filmes tevékenységéről egyaránt ismert Borkai veszi a kalapját, és talán az Adrián (vagy Csengén?) piheni ki az elmúlt hetek fáradalmait.

Gondolhatjuk-e azt, hogy ezzel a Borkai-történetnek vége? Szabad elvonulást kaphat-e Borkai Zsolt? A Fidesz szerint mindenképpen. A fideszes narratíva eddig is arról szólt, hogy ejnye-bejnye, milyen csúnya dolog rögzíteni a szexuális életünk eseményeit. Volt szerencsém felszólalni a választások előtti tüntetésen imádott szülővárosomban, Győrben. Akkor is elmondtam, hogy a győri polgárok dühe teljesen jogos és érthető, de ne a pornó miatt legyenek dühösek, hanem az orgia kapcsán kiderült mutyik miatt. Legyenek dühösek Borkai fiának egymilliós fizetése miatt, amit egy olyan cégtől kap, amely ugyan semmilyen tevékenységet nem folytat, de ezen cég tulajdonosa önkormányzati megrendeléseket zsebelt be Győr városától. Legyenek dühösek a Borkai család önkormányzati megrendelései miatt. Legyenek dühösek az Audi-földekből befolyó pénzek eltüntetése miatt.

HIRDETÉS

Hol van a lopott pénz? Mert az rendben van, hogy visszaadja a polgármesteri megbízatást, amit a győriektől kapott, ám volna itt (még pontosabban: ott) még pár milliárdocska, amit szintén vissza kellene juttatni oda, ahonnan elvételre került: Győr város kasszájába.

A polgárháború visszatér | Magyar Hang

Az ellenzék pedig a rettenően elrontott győri kampány után kapott egy újabb lehetőséget arra, hogy olyan jelöltet indítson a folyók városa polgármesteri tisztségéért, akiről a győriek elhiszik, hogy képes egy ilyen költségvetésű várost irányítani. Ha egy icipici eszük is van a győri ellenzéki pártoknak, akkor olyan jelöltet állítanak, aki a Fidesztől is tud szavazókat átcsábítani. Olyan köztiszteletben álló, polgári jelöltre van szükség, aki ezzel párhuzamosan az ellenzéki szavazók számára is megjeleníti azt, hogy nem lesz alku a Fidesszel. Tegyék ezt az ellenzékiek akár egy előválasztással, ha már minden arról szól a baloldali nyilvánosságban, hogy ez a politikai innováció mennyire bejött Karácsony Gergely esetében. Nem könnyű feladat, de azért nem is megoldhatatlanul nehéz, ha már politikusként tekintenek magukra.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/45. számában jelent meg november 8-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Gulyás Balázs
Gulyás Balázshttp://magyarhang.org
„Isten, haza, család.”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,731lájkolóTetszik
2,955követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek