HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Újbeszél „Jézus lát té...

„Jézus lát téged. De a kamera is!”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A magyar templomokban az utóbbi időben tűntek fel olyan kiírások, amelyek húsz-harminc éve még alighanem profánul és idegenül hatottak volna. Nyelvi lelemények és szellemes – vagy annak szánt – üzenetek. Elsők között tűnt fel annak idején a „Jézus téged is hív – de nem mobiltelefonon!” figyelmeztetés, amely az után vált szükségessé, hogy egyre több hívő felejtette bekapcsolva a készülékét szentmise alatt is. A felirat mára közkeletűvé vált, számos templom bejáratán olvasható. Hogy mennyire hatékony, az mérhetetlen, tapasztalatok szerint nemritkán csendülnek fel a jellegzetes csengőhangok például úrfelmutatáskor is.

HIRDETÉS

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom 2018. január 1-je óta „működik” az örökimádás-kápolna, amelyben a 2020-ban a magyar fővárosban rendezendő nemzetközi eucharisztikus kongresszusra készülve éjjel-nappal minimum két ember végez szentségimádást. Ezt a templom homlokzatán jókora molinó hirdeti: „Open 0–24 Nyitva”, olvasható a némileg az üzleti világ kiírásaira rímelő szöveg a bejárat fölött. Ez a hasznos információ mellett remek marketingfogás is a belváros kellős közepén.

Dzsordzsi bácsi, Gabika, Bencus és Peti | Magyar Hang

Az „open” persze nem azt jelenti, hogy folyamatosan tárva-nyitva lennének a kapuk – ez a magyar fővárosban, ahol ez esetben bizonyos értékek jó eséllyel tolvajok áldozatául esnének, meglehetős könnyelműség lenne. Hogy a probléma létezik, azt jól mutatja a budai Kolosy téren a ráccsal elzárt bejárat mellett álló persely talapzatán nemrég feltűnt figyelmeztetés: „Jézus lát téged. De a kamera is!” Tiszta beszéd. És valószínűleg hatásosabb is, mint az idézett mobiltelefonos intés.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/20. számában jelent meg, 2019. május 17-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.