Hogy nyomul az Orbán-kormány Boszniában? – Reptér Majláth Ronalddal

Hogy nyomul az Orbán-kormány Boszniában? – Reptér Majláth Ronalddal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mit keres az Orbán-kormány és a gazdasági holdudvara Bosznia-Hercegovinában? Milyen nagy magyar üzletek kötettek az elmúlt időben a balkáni országban? És mindennek mi köze lehet a paksi atomerőmű bővítéséhez? Miért ilyen szívélyes a viszony a boszniai szerbek hírhedt, szeparatista húrokat pengető vezetőjével, Milorad Dodikkal? Egyáltalán, mi ez a nagy magyar-szerb egymásra találás a politikai vezetés szintjén? Mi vár Szerbiára a választások után. Megbukhat-e valaha választások útján Aleksandar Vucic szerb elnök. Mi várható a szerbiai magyar kisebbségi politizálásban a vajdasági magyar politika évtizedek óta első számú alakjának, Pásztor Istvánnak a halála után. Hogy néz ki a Fidesz-Vajdasági Magyar Szövetség és Vucic háromszöge. Vajon szóba kerülhetett-e Orbán és Vucic találkozóin az a jó viszony szempontjából kínos incidens, amikor koszovói szerbek magyar KFOR-katonákat sebesítettek meg súlyosan egy helyi összecsapás során? Majláth Ronalddal, lapunk külpolitikai újságírójával és balkáni riporterével beszélgettünk.

Az e heti brüsszeli percekben pedig Bosznia és Szerbia uniós integrációjának helyzetét jártuk körül tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

Majláth Ronald balkáni riportjait a BIRN (Balkan Investigative Reporting Network) pályázatának keretében valósította meg.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.