Kezdőlap Sport Dévai Bogi hú...

Dévai Bogi húsz év után nyert Eb-aranyat a magyar női tornasportnak!

A glasgow-i tornász Európa-bajnokságon ugrásban Dévai Boglárka bizonyult a legjobbnak: a szombathelyi sportolónő a legmagasabb pontszámmal jutott be az ugrás szerenkénti döntőjébe, így vasárnap elsőként mutatta be gyakorlatát. Ennek azért van a sportágban jelentősége, mert a bemelegítés után egyből jön a bemutatás, és a finálé, vagyis nem kell a hosszas várakozás közben attól tartani, hogy a versenyző izmai kihűlnek.

HIRDETÉS

Boglárka ugrása mindkét alkalommal jól sikerült, de a leérkezés egyik esetben sem volt hibátlan. Csakhogy később kiderült, Rácz Gábor tanítványa a mezőny legnehezebb ugrását mutatta be. A 6,0-s erősségű ugrása után egy, az 5,4-es erősségű után három tizedpontos levonást kapott, így 14,349 ponttal zárt.

A folytatásban senkit nem büntetett levonással a zsűri, de mivel egyik gyakorlat sem volt olyan erősségű, mint a magyar versenyzőé, ezért a hatodik induló után már biztos volt, hogy Dévai érmet nyer. Kiderült, végül sem a német Sarah Voss, sem az orosz Angelina Melnyikova sem tudta megelőzni a magyar lányt. Dévai sikerével húsz év után nyert aranyérmet Európa-bajnokságon magyar női tornász.

NŐI TORNA EB, GLASGOW
FELNŐTT SZERENKÉNTI DÖNTŐK
Ugrás:
1. Dévai Boglárka (Magyarország) 14.349, 2. Angelina Melnyikova (Oroszország) 14.233, 3. Denisa Golgota (Románia) 14.166

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,040lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,716feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

„Boldogok lennénk, ha miattunk zárnák ki a Néppártból a Fideszt”

Pártunknak semmi köze ahhoz a politikához, amelyet a magyar kormány művel, az élen Orbánnal – mondta a Magyar Hangnak a Horvát Parasztpárt elnöke. Interjú!

Erjedés