Magyar siker a virtuális F1-es vb-n

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hét eltéréssel ugyanazon a helyszínen, Abu-Dzabiban ért véget az igazi Formula–1- és a virtuális F1-es világbajnokság. Mindkét sorozatot a Mercedes pilótái nyerték, az autós gyorsasági vb-t november utolsó vasárnapján Lewis Hamilton, míg az e-bajnokságot egy héttel korábban Brendon Leigh zárta az első helyen. A 200 ezer dollár összdíjazású Pro Series Championship nevű hivatalos virtuális F1-es bajnokságban 16 pilóta küzdött egymással.

Az idén másodszor megrendezett Forma–1 e-sport-bajnokságot annyira komolyan vették az F1-es csapatok, hogy a Ferrarit kivéve az összes istálló hivatalosan képviseltette magát. A kiválasztott játékosok külön mentális és fizikai felkészítésen vettek részt, és minden támogatást megkaptak az adott istállótól, hogy a lehető legjobban szerepeljenek. Szóval nem holmi kerületi utcák-tömbök bajnokságáról volt szó.

Az idén először magyar pilóta is indult a sorozatban, ráadásul nem is akárhol. A világbajnok Mercedes–AMG versenyzője Leigh mellett Bereznay Dániel volt, aki Frederik Rasmussennel (Toro Rosso) vívott nagy harcot a második helyért. Bereznay végül két futamgyőzelmével megszerezte a vb-ezüstérmet is. Ez pedig azt is jelentette, hogy nemcsak a sofőrök, de a csapatok között – akárcsak a nagyok között a Forma–1-ben – is a Mercedes szerezte meg a konstruktőri világbajnoki címet. A német istálló 50 ezer dollárt kapott ezért, a teljes nyereményalap pedig 200 ezer dollár volt. A céljuk jövőre sem lehet más, mint a győzelem, vagyis a címvédés. Bereznayval együtt.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 30. számában jelent meg, 2018. december 7-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat a lapban? Itt megtudhatja!