Véget ért Hosszú Katinkának az olimpia

Véget ért Hosszú Katinkának az olimpia

A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Burián Katalin bejutott az elődöntőbe, Hosszú Katinka pedig a 20. helyen fejezte be szereplését 200 méter háton csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Burián 2 perc 09,10 másodperces idővel nyolcaddiként jutott tovább, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú – aki öt évvel ezelőtt Rióban ebben a számban hat századdal maradt le az aranyéremről – 2:12,84-dal ért célba.

A női 200 méter hát elődöntőjét magyar idő szerint pénteken hajnalban: 4.35-ko rendezik.

Hosszú Katinka a futam után azt mondta: „Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt. Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe.”

(MTI)