Homofób népszavazás: „tájékoztató akcióba” fog a kormány, még honlapot is indítanak

Homofób népszavazás: „tájékoztató akcióba” fog a kormány, még honlapot is indítanak

Homofób népszavazás (Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány tájékoztató akciót indít a népszavazásról – jelentette be a kormány hivatalos Facebook-oldalán.

– Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivista csoportoké. Számos európai kormány úgy hozott döntéseket ezen a téren, hogy nem kérte ki az állampolgárok véleményét. A magyar kormány biztosítja ezt a lehetőséget. A népszavazáson való részvétellel kiállhatunk a gyermekvédelmi törvény, így gyermekeink védelme mellett. Ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a referendumon. A tájékoztató akció a hagyományos felületek mellett internetes felületeken is zajlik majd, rövidesen tájékoztató honlap is indul  – jelentették be.

Bár a kormány gyermekvédelminek nevezi a népszavazást, az valójában homofób felhanggal bír a kritikusok szerint, ezért több civil szervezet is érvénytelen szavazásra buzdított. Közleményükben korábban azzal kritizálták a népszavazást: „aljas”, mert azt sugallják a kérdések, „hogy a fiatalok sérülnek attól, hogy hallanak a szexuális és nemi kisebbségekről”, és persze az LMBTQI-emberek méltóságát is sérti az egész. – A szóhasználat szándékosan manipulatív: a szülők gyermekük iránti természetes aggodalmát és védelmező szándékát akarja saját politikai céljaira használni. A Fidesz-KDNP kormány immár másodszorra építi a választási kampányát egy sérülékeny csoport ellen irányuló gyűlöletkeltésre – írták.