Ezek még ostobák is

Ezek még ostobák is

Az MTVA épülete előtt letáborozott Hadházy Ákost kamerázó stáb autója (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint azt vélhetően nagyon sokan olvasták, Hadházy Ákos posztban számolt be arról, hogy az MTVA székháza előtti kempingezését folyamatosan rögzítik: „Annyi pénze van (Önöktől) a pártállami hazugsággyárnak, hogy reggel nyolctól este 11-ig kameráznak (de azért a hideget nem bírják, járó motorú autóban melegszik a váltott stáb). Annyi pénzük van (Önöktől), hogy a felvett anyagból egyetlen tudósításra sem futja nekik. Gondolom, megvárják, amíg hasra esek a sátor zsinórjában, vagy észreveszik, hogy lyukas a zoknim”

Eddig ez nem valami nagy cucc, érdekessé attól válik, hogy miként reagált a posztra az MTVA. A Sajtó és Marketing Iroda hétfőn kiadott közleménye szerint „Sokadik alkalommal nem mond igazat Hadházy Ákos, amikor azt állítja, hogy reggeltől estig »kamerázza« a közmédia az MTVA gyártóbázisa előtti kempingezését.”

Ebből a mondatból, ugye, az következne, hogy a.) Hadházy Ákos hazudik, mert nem kamerázzák őt, vagy 2.) Hadházy Ákos hazudik, mert nem reggeltől estig kamerázzák a közmédia előtti kempingezését. Akár egyik, akár másik értelmezést hajlandó lenne elfogadni a naiv olvasó – már aki nem nézi-hallgatja hosszú évek óta a szolgálati médiát. A közlemény azonban folytatódik: „a stáb mindössze a képviselő hírérték szempontjából értékelhető performanszait, aktivitásait dokumentálja annak érdekében, hogy adott esetben a köztudottan olcsó politikai balhék gerjesztésében érdekelt képviselő valótlan állításait egyértelműen cáfolhassa”.

Hoppá, gondolja a naiv olvasó: ezek szerint mégiscsak kameráznak ezek a jóságos médiamunkások… Akkor bizonyára nem folyamatosan dolgoznak, hanem csak Hadházy performanszai (és remélhetőleg nem minden „aktivitása”) idején. A közlemény azonban tovább folytatódik: „A televíziós újságíró szakma része, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében egy-egy hosszabb esemény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak a stábok”.

A naiv olvasó végképp elbizonytalanodik: most akkor mégiscsak ott vannak az „esemény teljes ideje alatt”? Ez esetben miben is mondott valótlant Hadházy? Nos, a megoldás nem lehet más, mint hogy a képviselő úr azt írta, „reggeltől estig” kamerázzák, holott a tévések „az esemény teljes idejében” – tehát nyilván éjszaka is – veszik-vehetik fel „aktivitásait”. Csak ez lehet a dolog nyitja!

Az MTVA-közlemény befejező mondata szerint: „Hadházy Ákos kirohanása a közmédia ellen egyértelmű bizonyítéka annak, hogy számára kellemetlen, ha nem tud akadálytalanul hazudni”. A naiv olvasó viszont úgy véli, hogy ez a kis történet valami egészen másnak a bizonyítéka…