Nemzeti ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer ellen a Jobbik

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) beszél, a háttérben Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetõje a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) beszél, a háttérben Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetõje a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer leváltása érdekében a Jobbik a párt szombaton, Budapesten tartott huszadik kongresszusán. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök az MTI tudósítása szerint elmondta: „változás nem történt a Jobbik gondolkodásában”, csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született.

Hirdetés

A politikus azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, “amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”.

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyar nevet szinonim fogalommá fogják tenni a lopással és a tolvajlással az egész világban, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak – fogalmazott, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg. Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

A Jobbik kongresszusa ma egyhangúlag elfogadta a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát, amit alább olvashattok teljes terjedelmében: A NEMZETI ELLENÁLLÁS KIÁLTVÁNYA Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom…

A fontos teendők között említette a demográfiai trendek megfordítását, a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaság megmentését, a szolgalelkűség uralta ország morális helyzetének javítását. Egy büszke, öntudatos magyar nemzetet szeretnénk látni – jelentette ki a Jobbik elnöke, ezt nevezve kiáltványuk talán legfontosabb részének. Sneider Tamás jelezte: a Jobbik – múltjából fakadóan – keresztény nemzeti pártként határozza meg önmagát a most elfogadott kiáltványban.

A párt parlamenti képviselőcsoportját vezető Gyöngyösi Márton arról beszélt, a kongresszus megmutatta, hogy a Jobbik egységes, stabil és növekedő párt, amely “tudja, hogy honnan jött, tudja, hogy hová tart és céljai vannak”. Közölte, hogy a delegált küldöttek 85 százaléka vett részt a tanácskozáson.

Mint mondta, a kongresszus egyhangú szavazással fogadta el A nemzeti ellenállás kiáltványa című dokumentumot, ezzel is mutatva, hogy a párt teljes egységben sorakozik fel komoly céljai megvalósítására. Mint mondta, a Jobbik a nemzeti együttműködés rendszerével szemben határozza meg magát, “mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, annak legyen hiteles alternatívája”.

Az ellenzéki politikus jelezte: a Jobbik hamarosan bemutatandó európai parlamenti választási programjának három központi üzenete lesz. Ezek egyikeként a külső veszéllyel, vagyis a migrációval szembeni küzdelmet nevezte, másodikként az olyan szociális problémákat, mint például az elszegényedés vagy az elvándorlás, a harmadikként pedig az az autonómiát említette, amely a határon túli magyarság szülőföldön megmaradásának garanciája lehet.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője egy kérdésre – pontosabb adatokat később ígérve – azt közölte, taglétszámuk “érdemben nem változott” az elmúlt egy év során, arról nem tudott pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek.

Hirdetés

A szövetségi politikájukkal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt közölte, ez a kérdés most nincsen napirenden, de “olyan pártokkal nagyon nehéz bármilyen szinten együttműködni, amelyek az elmúlt évtizedekben részt vettek Magyarország kifosztásában”, egyaránt ebbe a politikusi körbe sorolva Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort. Közlése szerint az LMP-vel való kapcsolat a kongresszuson nem került szóba és tudomása szerint arról a pártelnökség sem döntött.

udjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.