HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vesztegetés m...

Vesztegetés miatt is nyomoznak az ORÖ-elnök ügyében

HIRDETÉS

Hosszú hónapok teltek el, de még mindig tart a nyomozás a fideszes Szabó Zsolt államtitkár és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökének, Balogh Jánosnak az ügyében. Mindkét visszásságot munkatársaink tárták fel, a cikkek még kora tavasszal, a Magyar Nemzetben jelentek meg.

HIRDETÉS

Előbbi ügyben az azóta bezárt lap arról írt, hogy több mint egymilliárd-kétszázmillió forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt fideszes képviselő, államtitkár, valamint felesége. A cég neve, amely mögött a dokumentumok alapján a hatvani politikus és neje áll: a Joy World Enterprise Limited, a bejegyzés dátuma 2013. június 10. Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

Az államtitkárt akkor többször kerestük telefonon, szöveges üzenetet is küldtünk neki, de nem reagált megkeresésünkre. Később helyreigazítást követelt, ugyanakkor az ügyben ügyészségi nyomozás indult. Konkrétan Polt Péter legfőbb ügyész számolt be arról még júniusban, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt zajlik nyomozás Szabó Zsolt ügyében.

Mostani érdeklődésünkre Kovács Katalin százados, főügyészségi katonai ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy „a megjelölt ügyben elrendelt nyomozásban több irányú adatszerzés van folyamatban. A nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg további információ nem adható.” Vagyis bár a politikus mindent tagadott, a főügyészség közel fél év után sem zárta le az ügyet.

Már a NAV nyomoz az ORÖ-vezér ügyében – Magyar Hang

Egyelőre egymáshoz dobálgatják a hatóságok Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnökének botrányos ügyét, de legalább zajlik a nyomozás. A Magyar Nemzet még március végén tett feljelentést csalás gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, melynek nyomozói néhány nappal később tanúként ki is hallgatták a botrány feltárásában résztvevő munkatársunkat.

HIRDETÉS

Hasonló a helyzet Balogh János ORÖ-elnök ügyében is. A vezető egy a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni, az így „megspórolt” pénzből pedig a Fidesz helyi jelöltjének, Vinnai Győzőnek a kampányát segítette volna a romák voksolásra biztatásával. Mint egy rögzített beszélgetésben a szájából elhangzott: „Hát én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. (…) Tudod, kell, hogy agitáljam az embereket, mert hivatalosan nem adhatom nekik oda, érted? Nem lehet úgy elszámolni vele.” Az egyik beszervezni próbált vállalkozó nemet mondott a törvénytelen ajánlatra, majd feljelentést tett, ahogyan a történtekről értesülve e sorok írója is.

A rendőrségtől a napokban kapott tájékoztatás szerint „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés bűntettének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módunkban adni.”

A fejleményekről beszámolunk.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 26. számában jelent meg, 2018. november 9-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,434lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?