HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Albán lapok: ...

Albán lapok: a magyar nagykövetség autójával szökött meg Gruevszki

HIRDETÉS

Albán lapértesülések szerint magyar diplomáciai autóval, a tiranai magyar nagykövetség gépkocsijával ment át az albán-montenegrói határon Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök november 11-én. A lapok az autó rendszámát is közlik: CD1013A – szúrta ki a Hvg.hu.

HIRDETÉS

Sajtóértesülések szerint a Hani I Hotit határátkelőn hajtottak át, s az autó 45 perccel később visszatért Albániába. Úgy tudni,  a követségi autóban egy diplomata is ült, a kocsit sofőr vezette. Azt, hogy onnan hogyan ment tovább Gruevszki, egyelőre homály fedi.

„Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat” – plakátok jelentek meg Budapesten – Magyar Hang

Az elítélt macedón exminiszterelnököt, Nikola Gruevszkit és Orbán Viktort ábrázoló plakátok jelentek meg a magyar fővárosban a körözési fotók stílusában, mint az egy olvasónktól kapott képen látszik. „Wanted Nikola Gruevszki Macedónia ex-miniszterelnöke, bűnöző. Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat” – ez a szöveg szerepel a kép alatt.

Mint arról a Magyar Hang is beszámolt, Gruevszki ellen elfogatóparancsot adtak ki hazájában, miután nem jelent meg a börtönnél, hogy megkezdje kétéves büntetésének a letöltését. November 8-áig kellett volna jelentkeznie a Szkopje melletti fegyházban. Azonban, mint kedden kiderült, ő illegálisan, bevont útlevele ellenére elhagyta az országot és Magyarországra jött, hogy menedékjogot kérjen. A volt kormányfő jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral.

Magyarország a 2015-ös menekültválság után felvette Macedóniát a biztonságos harmadik országok listájára, így elméletben Gruevszkinek nem lenne könnyű elérnie, hogy ne adják ki. A gyakorlat persze más. Macedón sajtóhírek szerint Gruevszki Orbán Viktor vendégszeretetét is élvezte, ezt azonban Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő cáfolta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,657lájkolóTetszik
2,802követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szerény javaslat

Nemcsak a kormány és az ellenzék, hanem az ellenzék egyes szereplői közötti viszonyban is új korszak, újfajta verseny kezdődik most.