HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Meghatározó e...

Meghatározó emberek hagyták ott a Mi Hazánkat

HIRDETÉS

A hétvégén egyszerre három, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból – tudta meg az Alfahír.

HIRDETÉS

A párt országos alelnöke és egyik alapítója, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor a Facebookon jelentette be a kilépését. A politikus, aki a párt EP-listáján a hatodik helyen szerepelt, az Alapító Nyilatkozatra hivatkozott, mint írta: a párt súlyosan letért az abban vállalt útról. „A pártvezetés elmúlt hónapokbeli hibás döntési mechanizmusán nyilván lehetne még javítani, ha stratégiai kérdésekben, melyek a párt irányvonalát, kommunikációját, megítélését nagyban befolyásolják, teljes elnökségi döntés születne a jövőben. A mozgalom azonban, amelyet 14-ed magammal alapítottunk – együtt, veletek – olyan súlyosan letért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom” – fogalmazott.

A Fidesz és az ellenzék: támogat, tűr, kicsinál | Magyar Hang

Ferenczi Gábor szerint a napokban a tagságon belüli, számára vállalhatatlan „személyi gyengeségek és gyarlóságok” végképp megerősítették, hogy nem szeretne olyan közösséghez tartozni, ahol a bajtársiasság alapelve nem mindenkire vonatkozik. „Ahol van olyan tag, aki mások – akik elvileg a bajtársai – hazugságokkal való lejáratásával igyekszik magát előtérbe helyezni, akinél az ambíció megelőzi a tehetséget, és ez a fajta hibás gondolatmenet mindenféle közösségi szankció nélkül még támogatókra is talál. A helyzetet mind a párt, mind a magam szempontjából menthetetlennek tartom.”

Orbán Imre, aki a párt pápai szervezetének elnöke és képviselője a Veszprém Megyei Önkormányzatban, szintén a legnagyobb közösségi portálon jelentette be távozását. „Úgy érzem magam mint az a labdarúgó, aki a magasabb osztályból leigazol egy alacsonyabb osztályba, mert szép célok lettek megfogalmazva, de a csapat alkalmatlan a magasabb osztályba való jutásra. 2008 óta politizáltam a nemzeti oldalon, az első vonalban harcoltam mindig” – írta.

„Hogyan tudna minket pénzelni a Fidesz?” | Magyar Hang

„A pápai szervezetet és engem ne »oktassanak« olyan emberek, akik egy éve még azt sem tudták, hogy isszák vagy eszik a politikát. Sutyerák, sudri bunkók a saját telhetetlenségüket és tehetségtelenségüket ne azokon a volt a jobbikosokon verjék le, akik alapítói voltak a megyei Mi Hazánk Mozgalomnak. Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat. Mikor én idejöttem, nekem nem ezt ígértétek” – fogalmazott.

HIRDETÉS

Hozzátette: „Egy új nemzeti alapokon álló pártot építhettünk volna, de rátértünk a néhai Jobbik, sehova nem vezető útjára. Budaházy Györgynek teljesen igaza volt, mikor korainak gondolta a párt alapítást. Ma már én is így látom.”

Az Alfahír szerint Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője is kilépet. „Nagyon sok a Mi Hazánk Mozgalom vezetői között az olyan személy, akik miatt nem lehet más a párt, mint a Jobbik, amelyből kiszakadt. (…) A mozgalom tagjai annyira eltérő utat járnak, mint azt az Alapító Nyilatkozatban vállaltuk, hogy ez számomra elfogadhatatlan, munkámat a mozgalomban fölöslegesnek érzem” – idézte szavait az Alfahír.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,693lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?