HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alkotmánybíró...

Alkotmánybírósághoz fordul az MTA elnöke

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Lovász László az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke az intézmény megcsonkítása miatt – írta a hvg.hu. Az értesülést az MTA sajtótitkársága megerősítette, ám a panasz részleteiről nem közöltek részleteket.

A portál birtokába került Lovász László akadémikusoknak írt levele, amely szerint „a kutatás, fejlesztési és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról” szóló törvény két ponton sérti az Alkotmányt.

HIRDETÉS

Palkovics jelöltje lesz az MTA-ról leválasztott kutatóhálózat vezetője | Magyar Hang

A Hvg.hu információi szerint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) korábbi alelnöke, Maróth Miklós kerülhet az akadémiáról leválasztott kutatóhálózat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) élére. A kinevezést hivatalosan holnap jelentik be. Maróth Miklós Palkovics László miniszter jelöltje, a portál információi szerint Lovász László MTA-elnök szinte az utolsó pillanatig gondolkodott, hogy elfogadja-e.

Egyrészt ellentétes a tudományos kutatás szabadságáról szóló cikkellyel, másrészt a tulajdonhoz való joggal. Miután a törvény jelentős része szeptember 1-től lép hatályba, a beadvány szövege szeptember 2-től lesz elérhető az MTA honlapján.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,774lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet