HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mellár Tamás:...

Mellár Tamás: Kizárólag Orbán Viktor képes működtetni a rendszert, nélküle összeomlik

HIRDETÉS

Meg kell dönteni a Fidesz legyőzhetetlenségének mítoszát, ez adhatja a kellő lendületet a 2022-es választásokon az ellenzéknek. De a gazdaság lassulása, s az ezzel járó elégedetlenség is nagyot üthet a jobbágyságra épülő központi hatalomra, amely képtelen a talpon maradáshoz szükséges szerkezetváltásra – mondta a Magyar Hangnak Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang október 4-i (2019/40.) számában megjelent interjúból!

(…)

– Egyesek vitatják az önkormányzati választás nagypolitikai súlyát, mások szerint ez az ellenzék utolsó esélye. Ön szerint?
– A fővárosban és a nagyobb városokban létezik az a polgári réteg, amely fontosnak tartja a szabadságot, a demokráciát. A kisebb településeken viszont jellemző a rendi gondolkodás, ami a léthelyzetből is adódik. Itt működhet a Fidesz zsaroló potenciálja, a munkahely elvesztésével fenyegetik a hatalommal szemben fellépőket. Az önkormányzati választások vízválasztó lehet. Ha a fővárosban és több vidéki városban sikerül leváltani a Fideszt, akkor megdől a legyőzhetetlenség mítosza, az emberek bízni kezdhetnek a hatalom leváltásában. Ebben az esetben egészen másként fordulhatunk rá a 2022-es országgyűlési választásokra. A Fidesz is érzi ezt, ezért időnként nemtelen eszközökhöz is nyúlva igyekszik minden ellenzéki kezdeményezést ellehetetleníteni. A kampányban már kevesebb a migránsozás, inkább az ellenzékiek alkalmatlanságát hangsúlyozzák.

Pálinkás József: A „keresztény szabadság” értelmezhetetlen kifejezés | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– Megnyerhetők-e a Fidesz-árvák, akik jobb híján még most is a Fideszre szavaznak?
– A Fideszből kiábrándult polgárság megszerezhető ugyan, de ez nem elég. A folyamat katalizátora lehet a V21, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, vagy a Felelős Értelmiség, de meg kell szólítani a baloldali szavazókat is.

(…)

Nem érzi, hogy a Párbeszéd politikusaként hitelét vesztette a jobboldalon? Miért lennén fontosak az ellenzéknek az önkormányzati sikerek? Elég az összefogás, vagy más is kell a NER megdöntéséhez? A jelenlegi ellenzékkel lehet-e eséllyel szembeszállni a hatalommal? Le lehet-e váltani demokratikus módon a jelenlegi hatalmat? Vannak hiteles ellenzéki arcok? Mivel magyarázza, hogy még mindig sikeres a migránsozás? Kikből áll a Fidesz szavazótábora? Vissza lehet szerezni az oligarchák vagyonát? Van esély a versenyképesség javulására? Mivel magyarázható, hogy lassan mindenben lemaradunk a többi visegrádi országtól? Van ma még esély arra, hogy felemeljük a leszakadó keleti és déli régiókat? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 4-én megjelenő 2019/40. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,693lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?