HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mellár Tamás:...

Mellár Tamás: Kizárólag Orbán Viktor képes működtetni a rendszert, nélküle összeomlik

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Meg kell dönteni a Fidesz legyőzhetetlenségének mítoszát, ez adhatja a kellő lendületet a 2022-es választásokon az ellenzéknek. De a gazdaság lassulása, s az ezzel járó elégedetlenség is nagyot üthet a jobbágyságra épülő központi hatalomra, amely képtelen a talpon maradáshoz szükséges szerkezetváltásra – mondta a Magyar Hangnak Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő.

Részletek a Magyar Hang október 4-i (2019/40.) számában megjelent interjúból!

HIRDETÉS

(…)

– Egyesek vitatják az önkormányzati választás nagypolitikai súlyát, mások szerint ez az ellenzék utolsó esélye. Ön szerint?
– A fővárosban és a nagyobb városokban létezik az a polgári réteg, amely fontosnak tartja a szabadságot, a demokráciát. A kisebb településeken viszont jellemző a rendi gondolkodás, ami a léthelyzetből is adódik. Itt működhet a Fidesz zsaroló potenciálja, a munkahely elvesztésével fenyegetik a hatalommal szemben fellépőket. Az önkormányzati választások vízválasztó lehet. Ha a fővárosban és több vidéki városban sikerül leváltani a Fideszt, akkor megdől a legyőzhetetlenség mítosza, az emberek bízni kezdhetnek a hatalom leváltásában. Ebben az esetben egészen másként fordulhatunk rá a 2022-es országgyűlési választásokra. A Fidesz is érzi ezt, ezért időnként nemtelen eszközökhöz is nyúlva igyekszik minden ellenzéki kezdeményezést ellehetetleníteni. A kampányban már kevesebb a migránsozás, inkább az ellenzékiek alkalmatlanságát hangsúlyozzák.

Pálinkás József: A „keresztény szabadság” értelmezhetetlen kifejezés | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– Megnyerhetők-e a Fidesz-árvák, akik jobb híján még most is a Fideszre szavaznak?
– A Fideszből kiábrándult polgárság megszerezhető ugyan, de ez nem elég. A folyamat katalizátora lehet a V21, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, vagy a Felelős Értelmiség, de meg kell szólítani a baloldali szavazókat is.

(…)

Nem érzi, hogy a Párbeszéd politikusaként hitelét vesztette a jobboldalon? Miért lennén fontosak az ellenzéknek az önkormányzati sikerek? Elég az összefogás, vagy más is kell a NER megdöntéséhez? A jelenlegi ellenzékkel lehet-e eséllyel szembeszállni a hatalommal? Le lehet-e váltani demokratikus módon a jelenlegi hatalmat? Vannak hiteles ellenzéki arcok? Mivel magyarázza, hogy még mindig sikeres a migránsozás? Kikből áll a Fidesz szavazótábora? Vissza lehet szerezni az oligarchák vagyonát? Van esély a versenyképesség javulására? Mivel magyarázható, hogy lassan mindenben lemaradunk a többi visegrádi országtól? Van ma még esély arra, hogy felemeljük a leszakadó keleti és déli régiókat? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 4-én megjelenő 2019/40. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek