Itt vannak a felvételek a kispaláti voksturistás botrányról

Itt vannak a felvételek a kispaláti voksturistás botrányról

A fotó illusztráció. Budapest, 2019. október 13. Kutya a szavazófülkében gazdájával az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi is beszámoltunk róla, hogy az ukrán határhoz közeli falvakban az elmúlt években váratlanul megugrott a bejelentett lakosok száma. Záhonyon, Kispaládon, Tiszabecsen jóval többen szerepelnek a választói névjegyzékben, mint ahányan a településen élnek.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárok miatt adódik a plusz létszám, akik Kárpátalján, Ukrajnában élnek, de van bejelentett lakcímük valamelyik településen. Választások idején sokszor buszokkal hozzák őket, ilyenkor pedig csak annyi időt töltenek Magyarországon, amíg leadják a voksukat.

Megint jönnek, szavazhatnak: rengeteg határrendész lesz vasárnap az ukrán-magyar határon | Magyar Hang

Immáron szokásosnak mondható procedúra fog a Magyar Hang értesülése szerint végbemenni a magyar-ukrán határszakaszon: választások idején megduplázódik az átkelőknél a határrendészek száma. Információink szerint Beregsuránynál legalábbis ez történik majd október 13-án: nem a hétköznapokon szokásos hat fő áll majd a strázsán, hanem tíz útlevélkezelőt, két ügyeletest, és egy forgalomirányítót helyeznek szolgálatba, 100 szálék pluszbérért cserébe.

A helyzet vasárnap oda vezetett,

hogy Kispaládon a helyi lakosok szidalmazták a voksturistákat. Az RTL Klub a

helyszínen forgatott, erről szerda riport jelent meg a Házon Kívül adásában. A

filmen látszik, hogy több kispaláti lakos igen ingerülten fogadták a határon túli

szavazókat. Azt is megkérdezték tőlük, tudnak-e egyáltalán magyarul. A RTL Klub

riporterének sem a leköszönő, sem az új, fideszes polgármester sem nyilatkozott.