HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ötmilliárdos ...

Ötmilliárdos állami támogatással Szombathelyen épít új gyárat a Schaeffler

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Schaeffler-csoport 23,5 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Szombathelyen, 150 új munkahelyet teremtve, amelyhez a kormány 5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten az MTI tudósítása szerint.

HIRDETÉS

Közölte: a Schaeffler, amely a világ 23. legnagyobb autóipari beszállító vállalata, új stratégiája keretében folyamatosan növeli az elektromos autók komponenseinek gyártási kapacitását. – A vállalat úgy döntött, hogy az új autóipari korszakra történő átálláshoz szükséges beruházását Magyarországon valósítja meg, az új gyáregység kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik majd – mondta Szijjártó.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új gyár egy 30 hektáros területen, a régi gyártól 3 kilométerre, zöldmezős beruházással épül meg. A 18 ezer négyzetméternyi területből 15 ezer tisztán gyártóterület lesz. A beruházás 2020 februárjában kezdődik, és az év végére befejeződik.

A szombathelyi gyár 2017-re már megtízszerezte a területét a húsz évvel azelőttihez képest, a multinacionális Schaeffler-csoport 75 gyára közül a negyedik legnagyobb. A Schaeffler-csoport és a magyar munkavállalók viszonya nem volt mindig felhőtlen az elmúlt években, 2016-ban több okból került sor demonstrációkra – a bérek és a határozott idejű szerződések miatt –, egy alkalommal a magyarországi szakszervezetek sztrájkfenyegetéssel kényszerítettek ki bértárgyalást.

HIRDETÉS

2019 júniusában a Schaeffler németországi telephelyein szervezett tüntetéseket a német autóipari szakszervezet, az IG Metall, miután a számos németországi telephellyel rendelkező csoport közölte: hétszáz németországi dolgozójától megválik az autóipar átalakulása miatt; az elektromos autók gyártásához ugyanis kevesebb csapágyra van szükség.

Szombathely az október 13-i önkormányzati választás óta ellenzéki vezetésű, Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje győzött a választáson, a közgyűlés is ellenzéki többségű.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.