HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony: A ...

Karácsony: A városvezetés 200 milliárdos adósságot örökölt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az új városvezetés eleve örökölt 150 milliárd forint adósságot, amelyre, mint azóta kiderült, további 50 milliárd rakódik. Hiányzik ugyanis 20 milliárd a Lánchíd felújításához, 10 milliárd a hármas metró felújításának büdzséjéből és 20 milliárd az állatkert befejezéséhez – derül ki Karácsony Gergely főpolgármester Mfor.hu-nak adott interjújából.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, ipari mennyiségű szerződést kell átvizsgálniuk. Most kezdenek hozzá a cégek átvilágításához, amelynek nyomán eldől, hogy melyik társaság élére kell új vezetőt keresni. Azt is elmondta, hogy várhatóan a BKK élére is új vezetőt kell keresni. Elárulta, örülne, ha Vitézy Dávid is pályázna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Karácsony Gergely: Eddig jó | Magyar Hang

Úgy fogalmazott, a hármas metró esetében nincs mozgásterük, „muszáj befejezni, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban ért ez az arculati kezelés annyit, mint amennyibe kerül, és amilyen terhet jelent a városnak a vonal lezárása. Ide a tartalékkeretből toltunk be pénzt”. Mint mondta, a Zene Háza megépül, a Néprajzi Múzeum befejezéséről viszont még egyeztetnének.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy az éles közgyűlési vita végén a kormánypárti képviselők is megszavazták az öt feltételt tartalmazó előterjesztését az új atlétikai stadionnal kapcsolatban, azt válaszolta, valójában nem, mivel egy ilyen javaslatot felelős várospolitikusnak nem lehet elutasítani. Mindenesetre ez még erősebb mandátumot ad a kormánnyal való tárgyalásokra.

HIRDETÉS

Szerinte egy friss közvéleménykutatás szerint a budapestiek nyolcvan százaléka is egy közösségi létesítményt szeretne a területre és nem egy újabb stadiont. Ha a kormány nem teljesíti a feltételeket, akkor pedig ír egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetőjének, amelyben tájékoztatja arról, hogy a kormány politikai rövidlátása miatt a főváros nem támogatja a világbajnokság megrendezését. Akkor pedig nem lesz atlétikai világbajnokság Budapesten. Kiemelte, ameddig nincs mindenhol CT, addig nincs új stadion. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek