HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony: A ...

Karácsony: A városvezetés 200 milliárdos adósságot örökölt

HIRDETÉS

Az új városvezetés eleve örökölt 150 milliárd forint adósságot, amelyre, mint azóta kiderült, további 50 milliárd rakódik. Hiányzik ugyanis 20 milliárd a Lánchíd felújításához, 10 milliárd a hármas metró felújításának büdzséjéből és 20 milliárd az állatkert befejezéséhez – derül ki Karácsony Gergely főpolgármester Mfor.hu-nak adott interjújából.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, ipari mennyiségű szerződést kell átvizsgálniuk. Most kezdenek hozzá a cégek átvilágításához, amelynek nyomán eldől, hogy melyik társaság élére kell új vezetőt keresni. Azt is elmondta, hogy várhatóan a BKK élére is új vezetőt kell keresni. Elárulta, örülne, ha Vitézy Dávid is pályázna.

Karácsony Gergely: Eddig jó | Magyar Hang

Úgy fogalmazott, a hármas metró esetében nincs mozgásterük, „muszáj befejezni, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban ért ez az arculati kezelés annyit, mint amennyibe kerül, és amilyen terhet jelent a városnak a vonal lezárása. Ide a tartalékkeretből toltunk be pénzt”. Mint mondta, a Zene Háza megépül, a Néprajzi Múzeum befejezéséről viszont még egyeztetnének.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy az éles közgyűlési vita végén a kormánypárti képviselők is megszavazták az öt feltételt tartalmazó előterjesztését az új atlétikai stadionnal kapcsolatban, azt válaszolta, valójában nem, mivel egy ilyen javaslatot felelős várospolitikusnak nem lehet elutasítani. Mindenesetre ez még erősebb mandátumot ad a kormánnyal való tárgyalásokra.

Szerinte egy friss közvéleménykutatás szerint a budapestiek nyolcvan százaléka is egy közösségi létesítményt szeretne a területre és nem egy újabb stadiont. Ha a kormány nem teljesíti a feltételeket, akkor pedig ír egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetőjének, amelyben tájékoztatja arról, hogy a kormány politikai rövidlátása miatt a főváros nem támogatja a világbajnokság megrendezését. Akkor pedig nem lesz atlétikai világbajnokság Budapesten. Kiemelte, ameddig nincs mindenhol CT, addig nincs új stadion. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,109lájkolóTetszik
2,843követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Harminc éves a romániai forradalom

Öt napos rendezvénysorozattal emlékeznek meg Temesváron az 1989-es népfelkelésre, amely a Tőkés László lelkipásztor melletti kiállással kezdődött.