HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vádat emelt az ügyészség Gulyás Mártonék ellen

Szerző: | 2020. január 06., 10:26 | Belföld

Gulyás Márton (Fotó: Bankó Gábor/Magyar hang)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség tizenegy férfival szemben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületének tavaly januári megrongálása miatt – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. Ibolya Tibor közleményében azt írta: műemlék megrongálása miatt a kerületi ügyészség büntetővégzés meghozatalát indítványozta.

Mint a főügyész felidézte, a tizenegy vádlott – 31 és 59 év közötti férfiak – három társukkal az Állami Számvevőszék tevékenységét kifogásolták, és ennek kifejezésére 2018. január 17-én a kora délutáni órákban a számvevőszék V. kerületi, Apáczai Csere János utcai székházához mentek. A műemléki védettség alatt álló, állami tulajdonú épület falára narancssárga festéket öntöttek, majd azt ecsetekkel szétkenték. A székház falán mintegy 2 méteres magasságig, illetve a járdán festékfoltok képződtek, amelyek eltávolítása az épületen állagsérelemmel járt. Hozzátette: az okozott kár meghaladja a 3,2 millió forintot.

Gulyás Márton: Be kell lépni egy pártba | Magyar Hang

Nem arról kellene beszélni, hogy az ellenzéki pártok mit csinálnak rosszul, hanem ha nekünk, állampolgároknak nem tetszik, amit tesznek, akkor be kell lépni, és belülről változtatni – erről is beszélt a Magyar Hangnak Gulyás Márton. A politikai aktivista maga is ezzel a dilemmával küzd a tavalyi választások óta.

Az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalást mellőzve, büntetővégzéssel szabjon ki egy vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, tíz társával szemben pénzbüntetést.

Az Ibolya Tibor által említett ügy főszereplője Gulyás Márton civil aktivista volt, aki több társával a festékes akcióval tiltakozott az ellen, hogy a független pénzügyi felügyeleti szerv a választási kampány előttre időzítve szabott ki bírságot több ellenzéki pártra. A Jobbik kapta a legnagyobb, 331 millió forintos bírságot tiltott pártfinanszírozás és a piaci áron alul kapott plakáthelyek miatt. Más pártok a számvevőszék vizsgálata szerint áron alul béreltek irodát, ami szintén bírságot vont maga után.

Címkék: Állami Számvevőszék, ellenzék, Gulyás Márton, Ibolya Tibor, Jobbik, Pesti Központi Kerületi Bíróság, ügyészség


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest