Koronavírus Magyarországon: a fővárosi operatív törzs egyelőre nem kapott tájékoztatást

Koronavírus Magyarországon: a fővárosi operatív törzs egyelőre nem kapott tájékoztatást

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem kapott tájékoztatást a fővárosi operatív törzs arról a két iráni hallgatóról, akiknél kimutatták a koronavírus-fertőzést és akik jelenleg is karanténban vannak a fővárosi Szent László kórházban – értesült a Magyar Hang. Így tehát nem tudják azt sem, hogy valamelyik budapesti egyetem hallgatóiról van-e szó. A Magyar Hang egyébként már kereste a Semmelweis Egyetemet, ám ott azt közölték, hogy csak az operatív törzs adhat tájékoztatást.

Úgy tudjuk, a budapesti operatív törzs csütörtök reggel kaphat majd tájékoztatást az ügyről.

Karácsony Gergely főpolgármester múlt pénteken jelentette be, hogy összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet. Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző. Az operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a fővárosi cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel.

Két koronavírusos beteg van Magyarországon | Magyar Hang

Szerdán kora este derült ki, hogy két fertőzött beteg is van Magyarországon, Orbán Viktor jelentette be a hírt. Azt egyelőre nemcsak a fővárosi operatív törzsnek, hanem a nyilvánosságnak sem árulták el, hogy hol tanulnak az iráni diákok, illetve milyen járványügyi intézkedéseket vezettek be az érintett egyetemen.