HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egyetlen kórh...

Egyetlen kórház árulta csak el, hány ágyat kellett felszabadítania

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

170 finanszírozott aktív ágyából 102-t kellett felszabadítani a járványügyi intézkedések miatt az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetnek, ezek azonban a műtétek elhalasztása miatt már korábban kiürültek – derült ki az intézmény Tóth Bertalan MSZP-elnöknek küldött válaszából. A politikus kilencvenegy kórházat kérdezett meg arról, hogy mennyi ágyat kellett kiüríteniük Kásler Miklós utasítása alapján. Két hét után most kapott egyetlen választ.

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKII) válaszait a Belügyminisztériumon keresztül kapta meg Tóth Bertalan. E szerint a 102 ágy kiürítéséhez egyetlen beteget sem kellett hazaküldeniük, mivel a tervezhető ellátások felfüggesztése után 34-36 százalékosra csökkent az ágykihasználtságuk már a miniszteri utasítás előtt. A korábbi heti átlagos 110 műtét helyett az utóbbi időben már csak 30 sürgős beavatkozást végeztek. Ráadásul nincs rehabilitációs kapacitás az intézményben.

Az intézményben jelenleg 19 lélegeztetőgép és 18 altatógép áll rendelkezésre és 26 lélegeztetőkapacitást alakítottak ki; március 11. óta rendelkeznek védőfelszereléssel, betegeket és dolgozókat is teszteltek már – derült ki a válaszból.

Érkeznek be panaszok a kórházi ágyak felszabadítása miatt, bizonytalan, hogy mikor tetőzhet járvány | Magyar Hang

Tóth Bertalan Facebook-posztjában hozzátette: lassan két hete várja az Emmi, a BM vagy a kórházak válaszát azokra a kérdéseire, amelyekből kiderülne, hogy pontosan hány beteg embert raktak ki a a kórházakból a veszélyhelyzeti intézkedések alapján.

„Ezek nem voltak bonyolult kérdések – mennyi aktív ágy van az intézményben, hány beteget kellett hazaküldeni az ágykiürítés miatt, végeztek-e rajtuk vírustesztet, értesítették-e a beteg lakóhelye szerinti önkormányzatot –, lényegében bármely kórházigazgató álmából felébresztve is meg tudta volna válaszolni a kérdéseket. Csak éppen a Kásler Miklós miniszter által vezetett Emmi megtiltotta nekik az érdemi válaszadást, és az Operatív Törzshöz irányítottak. Ekkor az Operatív Törzsnek is elküldtem a kérdéseimet, a válaszra azóta is várok. Hiába ígérte meg az egyik kereskedelmi televízió műsorában nyilvánosan a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, hogy választ fogok kapni, nem történt semmi” – írta a politikus.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,944lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döcög a magyar-horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

A horvátok szerint még mindig tart a vizsgálat, a magyarok ugyanakkor azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben.