24.hu: beismerte tettét a Deák téri késelő

24.hu: beismerte tettét a Deák téri késelő

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beismerő vallomást tett az a 18 éves Cs. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt egy 16 és egy 21 éves fiút péntek hajnalban a Deák téri tömegverekedés során – írja értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A hírportál cikke szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított férfi írásban ismerte be a bűnösségét, míg a két szintén őrizetben lévő cinkostársa, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, ahonnan addigra már több verekedő is elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk. A két elhunyt fiún kívül más nem sérült meg a tömegverekedés során.

A gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztián elfutott a helyszínről, és közben eldobta a kést. A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy kocsi alatt találták meg a gyilkos fegyvert. A kettős emberöléssel gyanúsított férfit a Nyugatinál fogták el. A gyanúsított a 18. születésnapját ünnepelte, és az is kiderült, nem egyedül követte el a bűncselekményt. Az egyik földre került fiúba többször is belerúgott egy 19 éves fiatal, miközben egy másik szintén tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen a bűncselekmény során.

Közben az MTI megjelent hír szerint a három férfi letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség szombaton. A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit – J. Dánielt és J. Marcellt – csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként. „A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására” – írták a közleményben.