Bodolai László: Félrevezették az Indexet, nincs veszélyben a szerkesztőség

Bodolai László: Félrevezették az Indexet, nincs veszélyben a szerkesztőség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke, Bodolai László a Media1-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte a konkurens 24.hu alaptalanul okozott riadalmat az Indexnél, de valójában nincs ok a pánikra.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, riadót fújt az Index szerkesztősége vasárnap kora este a szabadindex.eu internetes címen, és szinte a teljes szerkesztőség aláírásával, egy szerkesztőségi vezércikk jelent meg a hírportálon arról, hogy nagyon komolyan veszélybe került a szerkesztőség, mivel külső befolyást próbálnak gyakorolni a működésükre. A cikket jegyző Dull Szabolcs főszerkesztő és a stáb többi tagja szerint a következő napokban dől el, mi lesz a szerkesztőség sorsa, tudják-e egyáltalán folytatni a munkát.

A Media1 cikkében arra emlékeztet: az Index szerkesztőségi vezércikke előtt a piactárs 24.hu-n megjelent egy írás, amelyben azt írták, hogy az Indexet fel akarják darabolni, valamint megjelent az Indexnél tanácsadóként Gerényi Gábor, az Ungár Péter LMP-s politikus résztulajdonában álló Azonnali.hu oldal alapító-társtulajdonosa. A cikk szerint a feldarabolást már közölték is a szerkesztőséggel. Azt is írta a 24.hu, hogy Pusztay András vezérigazgató leváltása is felmerült.

Az üggyel kapcsolatban vasárnap este a Media1-nek sikerült elérnie Bodolai Lászlót, aki a hírportálnak elmondta: „Szerinte félrevezették az Indexet, félreértésről van szó, hiszen Gerényi Gábor ugyan valóban kidolgozott tanácsadóként egy működési koncepciót az Index számára, csakhogy a kidolgozott koncepciót az Index.hu igazgatósága nem fogadta el, Gerényi munkája pedig már véget is ért.” Bodolai László szerint az Index szerkesztőségét félrevezették, ezért most rögtön tájékoztatni fog mindenkit a valós helyzetről. Bodolai hozzátette, hogy szerinte a 24.hu úgy szivárogtatott ki üzleti titkokat piactársa igazgatósági üléséről, hogy a leírtakat torzan közölte és a megjelentek nem fedik a valóságot.

– Pusztay feladata az, hogy kidolgozzon egy másik koncepciót, amivel máshogyan lehet gazdasági racionalizálást végrehajtani, ami a válság miatt ugyanakkor elkerülhetetlen – tette hozzá Bodolai. Szerinte azonban nincs szó arról, hogy szétdarabolnák az Indexet, ahogyan azt a 24.hu állította.

A Media1 kereste Dull Szabolcsot is, mit szól Bodolai szavaihoz, de a főszerkesztő azt mondta, céges ügyekről nem nyilatkozhat, és csak a megjelent szolgálati közleményt ajánlhatja figyelmünkbe.