650 ezer forintra büntette Kövér Hadházyt

650 ezer forintra büntette Kövér Hadházyt

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most éppen 650 ezer forintra büntetett a „parlament” beteg lelkű, fura ura. Valami perverz vágytól vezérelve Kövér László nagyon látni akar engem az ócska színházának gombnyomogatós előadásain, és személyesen dönt arról, hogy kegyeskedik-e elfogadni az indoklásomat, amikor kénytelen lemondani a társaságomról – közölte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerán egy Facebook-bejegyzésben.

Mint írta, amostani „bűne” az volt, hogy „az egyik novemberi gombnyomogatás helyett egy különösen fontos, pécsi bírósági tárgyaláson” vett részt. Az ügy tárgyalásait azért követte országgyűlési képviselőként személyesen is figyelemmel, mert szerinte egy rendszerszintű visszaélésről szólt. „Számos megkeresést kaptam ugyanis az elmúlt években arról, hogy a hatalom egyik fő támaszát adó falusi polgármesterek visszaélnek a közmunkával, így tartják sakkban a legelesettebb embereket. Nem egyediek az olyan kirívó esetek sem, amikor a közmunkások csak az amúgy is megalázóan alacsony bérüknek csak egy részét kapják meg, a másik részét a polgármester egyszerűen elteszi” – írta. Akonkrét eset pedig a kárászi polgármester ügye volt, akit végül decemberben el is ítéltek.

Hadházy tájékoztatása szerint Kövér először igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy tényleg részt vett-e a kérdéses időpontban a tárgyaláson, majd miután a bíró ezt visszaigazolta, „önkényesen úgy döntött”, hogy mégis megbünteti 650 ezer forintra. „Sajnos ezt a büntetést ledolgozni nem tudom, mert itt nem pénzt kell befizetnem, hanem Kövér már le is vonta a fizetésemből” – tette hozzá Hadházy. Azt kérte, akinek nem okoz gondot, támogassa.