A tapolcai választókörzetben is külön indul egy (eddig) LMP-s politikus

A tapolcai választókörzetben is külön indul egy (eddig) LMP-s politikus

Takács Lajos (Fotó: Takács Lajos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajdu Mária után egy újabb LMP-s politikus döntött úgy, hogy az ellenzéki összefogásnak hátat fordítva függetlenként mégis elindul az országgyűlési választásokon, a közös ellenzéki jelölttel szemben, írja a Telex. Takács Lajos önkormányzati képviselő Badacsonytomajban, és a tapolcai (Veszprém megyei 3-as) választókörzetben fog indulni. Takács bejelentette, hogy felveszi az ajánlóíveket, és aláírásgyűjtésbe kezd.

A Veszprém megyei 3-as választókörzet (amellyel a pénteken megjelenő nyomtatott Magyar Hangban is foglalkozunk) rendkívül fontos lehet az egész választás kimenetele szempontjából. Az egyesült ellenzék jelöltje Rig Lajos (Jobbik), a Fideszé Navracsics Tibor.

A Telex kérdésére Takács azt mondta, hogy nem érezte, hogy az előválasztáson meg kéne méretnie magát. Az LMP válaszában kinyilvánította, hogy mivel Takács elfogadta, hogy a párt minden körzetben a közös ellenzéki jelöltet támogatja, az indulásával a párttagsága is megszűnik.