Adattorlódás: ezért jelentett csütörtökön száznál több áldozatot az operatív törzs

Adattorlódás: ezért jelentett csütörtökön száznál több áldozatot az operatív törzs

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyûlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az operatív törzs által közétett adatokkal ellentétben tegnap és tegnapelőtt is 30-an haltak bele a koronavírus szövődményeibe – mondta Pintér Sándor belügyminiszter bizottsági meghallgatásán, amelyről az RTL Híradó közölt egy részletet. A belügyminiszter közölte, még vizsgálják, hogy ki hibázott. A szocialista Ujhelyi István szerint a kormány járványkezelése összeomlott.

Mint megírtuk, az operatív törzs szerda reggel 74, csütörtökön 107 előző napi elhunytról adott hírt. A cikk írásának pillanatában még mindig 107 áldozatról írtak a koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldalon. 

Pintér Sándor szerint a problémát az okozta, hogy a háromnapos hétvége miatt egyes kórházakban megcsúszott a statisztikai szolgáltatás.