Atv: Már szerepel a svéd NATO-csatlakozás a parlament júniusi-júliusi üléstervében

Atv: Már szerepel a svéd NATO-csatlakozás a parlament júniusi-júliusi üléstervében

NATO (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés 2023. évi június-július havi üléstervében már szerepel Svédország NATO-csatlakozása – vette észre az atv.hu. Arról viszont még nincs információ, hogy „A svéd Királyságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásától szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényjavaslat” zárószavazása mikor lehet.

A lap emlékeztetett: a tervezet általános és a részletes vitája már tavasszal lezárult, de akkor csak a finn NATO-csatlakozást szavazta meg a parlament, a svédekével kapcsolatban elhalasztották a döntést. 

Mivel a parlament június 16-án megkezdi a rendkívüli ülésszakot, utána pedig két hétig nem ülésezik a hírek szerint, júliusban lehetséges a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja – írta az atv.hu.

Érdekesség, hogy éppen szerdán derült ki: Amerika nem ad el Magyarországnak fegyvert a svéd NATO-csatlakozás akadályozása miatt.