Azt mondta a tanár, hogy jobb jegyet ad a beoltottaknak

Azt mondta a tanár, hogy jobb jegyet ad a beoltottaknak

(Fotó: Thought Catalog/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Panaszt emeltek a szülők a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára ellen, mert szét akarta ültetni a koronavírus ellen beoltott és a védőoltásban nem részesült tanulókat, akikre megjegyzéseket is tett – tudta meg a Blikk.

Az intézmény biológiatanára azt közölte a tanulókkal, hogy az ő óráin külön kell ülniük azoknak, akik már megkapták a Covid-19 elleni védőoltást és azoknak, akik nincsenek beoltva. Az utóbbiaknak hátul van a helyük, hogy ne köhögjék le a társaikat.

Az egyik szülő jelentkezett a lapnál, fia azt monda azt is, hogy a biológiatanár folyamatosan megjegyzést tett a nem beoltottakra, majd azt közölte az osztállyal, hogy akiknek van oltási igazolványuk, azoknak egy érdemjeggyel jobbat ad.

– A szülők jelezték nekem, hogy az egyik kollégám kicsit túlzásba esett – mondta a Blikknek az általános iskola igazgatója, Gasparics László. – A tanárt behívtam, elbeszélgettem vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítettem, mivel az oltás miatt nálunk senkit nem érhet sem előny, sem hátrány.

Hozzátette: bepanaszolt kollégáját jó embernek, illetve jó pedagógusnak tartja. – Ő maga is belátta, hogy amit a diákoknak mondott, esetleg félreértésre adhatott okot vagy nemtetszést válthatott ki. Ezért azt ígérte nekem, minden osztályban tisztázza majd a dolgot a tanulókkal – mondta az igazgató.