Balatonalmádiban értékeli a választásokat Orbán Viktor

Balatonalmádiban értékeli a választásokat Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétnapos, kihelyezett frakcióülést tartanak szerdától kezdődően a kormánypártok Balatonalmádiban – írja a Magyar Nemzet. Orbán Viktor miniszterelnök a hagyományoknak megfelelően, este zárt körben tart egy politikai helyzetelemzést. Nyilvánvalóan a múlt vasárnapi és a Fidesz-KDNP számára sok helyen vereséggel végződő önkormányzati választás lehet a fő téma, de nehezen kerülhető meg a voksolást megelőző kampányt alapjaiban meghatározó Borkai Zsolt ügye.

Az egyelőre kérdéses, hogy a kormányfő beszédéből mi és mikor fog kiszivárogni. A győri polgármesterről alkotott véleménye már csak azért is lehet érdekes, hiszen a választások napjának reggelén még azt mondta, hogy majd hétfőn elmondja az álláspontját, ám ez a nyilvánosság előtt azóta sem történt meg.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén | Magyar Hang

A kihelyezett frakcióülés egyébként teljesen szokásos, a parlamenti szezon kezdete előtt általában minden párt szokott tartani ehhez hasonlót. Idén az önkormányzati választások miatt nagyjából egy hónappal később ül össze az Országgyűlés, várhatóan jövő hétfőn tartják meg az első ülést.