Biztonsági őr adott le lövéseket a Fertő tónál

Biztonsági őr adott le lövéseket a Fertő tónál

A Fertő tó 2023 elején. Képünk illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövésekkel próbált elijeszteni horgászokat egy vagyonőr a Fertő tónál – számoltak be az egyik Fertő tavi csoportban az érintettek. A bejegyzésből kiderül: az eset vasárnap történt, amikor az éjszakai horgászatról visszaindultak a Virágosmajori kikötőbe.

– Ahogy a csatorna torkolatába beértünk, a két biztonsági őr kiabálva, majd két figyelmeztető lövést leadva szerette volna megtiltani, hogy a csatornát használjuk, mondván az építési terület. Mire mi megálltunk – mert a két lövés után eléggé megijedtünk –, ők közelebb jöttek, és követelőzve kérték az adatainkat. Elmondásuk szerint jogtalanul használtunk egy olyan csatornát, ami nem is az ő területükhöz kötődik-tartozik. Egy nagyobb szóváltás után megkérdeztük, hogy ők milyen jogon használnak fegyvert, mire az a válasz érkezett, hogy neki ehhez joga van – írták az esetről.

Ezt követően a horgászok értesítették a rendőrséget. Elmondásuk szerint ekkor már nem tartották olyan fontosnak, hogy intézkedjenek velük szemben, és sietve távoztak.

Ezt követően fordult lapunk a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, amely megerősítette a történteket. Azt közölték: április 23-án 8 óra körül bejelentés érkezett, amely szerint a Fertő tó Virágosmajori csatornájánál horgászott három férfi, akik a parton lévő építési terület vagyonőreinek két tagjával szóváltásba keveredtek, majd az egyik őr a légtér irányába – a jogszerűen birtokolt gáz- és riasztófegyveréből – két lövést adott le. Hozzátették, az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Azt is megírták, hogy a Soproni Rendőrkapitányság az ügyben gáz- és riasztófegyver használatára vonatkozó szabályok megsértése miatt egy 69 éves soproni férfival szemben szabálysértési eljárást indított.