„Családbarát koalíció építése zajlik a háttérben”

„Családbarát koalíció építése zajlik a háttérben”

Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2021. március 19-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A háború a gyermekvállalási kedvet is csökkenti. Mi úgy gondolkodunk, hogy ha ma születik egy unokánk, és nyolcvan évvel számolunk, akkor 2103-ban még élni fog, ezért hosszú távú döntésekre van szükség – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Szerinte ez a gondolkodás kisebbségben van ma Európában, ezért nincs közös demográfiai politika. Ez is indokolja az olyan fórumok tartását, mint a most zajló budapesti Demográfiai Csúcs.

A másik problémát a miniszterelnök abban látta, hogy egyes liberális nyugati vezetők az egyént teszik az első helyre, amiből nem lesz felelősség, közösség, gyerek. – Az ilyen gondolkodás miatt születik kevés gyerek – szögezte le. Ugyanakkor a pénzügyi támogatásokról nem szabad lemondani: a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Az egyik ugyanis részt vesz a jövőben, a másik pedig kiszáll a jövő alakításából – fogalmazott. A miniszterelnök állítása szerint a 2010 óta hozott intézkedések eredményeként 160 ezerrel több gyerek született, mint a támogatások nélkül született volna, de a magyar emberek természetesnek veszik az elért eredményeket. 

Orbán arra is kitért, hogy a konzervatív, családbarát politikának van még képviselője Európában, erre Olaszország a legjobb példa. Nőhet a számuk Brüsszelben, ez ügyben „családbarát koalícióépítés zajlik a háttérben”. Épp ezért nagy tétje van a jövő évi európai parlamenti választásoknak, mert olyan vezetésre van szükség, amely békét akar, megállítja a migrációt és a genderpropagandát, és maga mögött hagyja a Magyarországgal és Lengyelországgal szemben alkalmazott kettős mércét.