Engedély nélkül állították fel újra a nagy-szénási keresztet

Engedély nélkül állították fel újra a nagy-szénási keresztet

Kilátás a Nagy-Szénásról (Fotó: Gazda Albert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra áll a kereszt a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen péntek este óta, egy vállalkozó építtette engedély nélkül – számolt be az RTL Híradója.

Mint ismert, a korábban felgyújtott kereszt visszaállítása körüli vita még tavaly novemberben alakult ki Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója között arról, hogy kell-e ismét kereszt a Nagy-Szénásra. Menczer Tamás megkísérelte újjáépíttetni, de Füri András ezt természetvédelmi okokból nem engedélyezte. Január elsejével már új igazgatót neveztek ki a helyére, az agrártárca azt állítja, hogy Füri maga kérte a felmentését már tavaly. 

Az RTL megszólaltatta a vállalkozót, aki öt asztalos segítségével építette újjá a korábban lerombolt keresztet. Vitéz Zoltán vállalkozó annak ellenére bérelte fel őket, hogy nem kapott engedélyt az építkezésre. – Keresztény ember vagyok. Templomba nem járok egyáltalán, bevallom őszintén, de istenfélő vagyok – közölte. A híradóból az is kiderült, hogy a vállalkozó a munka elkészülte után feljelentette magát a rendőrségen. – Én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére – mondta Vitéz Zoltán.