Gulyás: A kormány bátor volt, amikor a munkáltatókra bízta az oltás kötelezővé tételét

Gulyás: A kormány bátor volt, amikor a munkáltatókra bízta az oltás kötelezővé tételét

Beoltanak egy férfit a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcina első adagjával (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány az egyik legbátrabb oltáspárti döntést hozta azzal, hogy a munkáltatókra bízta a kötelező oltás elrendelésének kérdését – erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán kedden.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy összesen mintegy 10 millió vakcina áll rendelkezésre az országban. A kormány szeretné, ha 4-5 millióan beadatnák a harmadik oltást, ha mindenki Pfizert kér, akkor is lesz elegendő.

Kiderült az is, hogy a védelmi igazolványokhoz kötött szolgáltatások körének meghatározása függ a járványhelyzet alakulásától. Gulyás Gergely szerint vannak előrejelzések, amelyek alapján a járvány negyedik hulláma lassan stagnáló, majd enyhülő szakaszba jut.

A miniszter kitért rá, hogy a járvány jelentős próbatétel a területi közigazgatás számára. Tavasszal például előfordult, hogy napi 200 ezer oltás beadásának koordinálásában vett részt a közigazgatás, illetve összesen több mint 200 ezer munkahelyvédelmi bértámogatásról, a kutatásfejlesztés területén pedig 22 ezer kérelemről döntött.

(MTI)